Ebre

La PDE insta les institucions de l’Ebre a defensar els cabals del riu

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha instat les institucions de les Terres de l’Ebre, tant les locals com la Generalitat, a «posar-se a fons» i «liderar» una negociació «d’altura i nivell» per fer valer la proposta de cabals ambientals aprovada fa una setmana per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

Considera el moviment antitransvasament que, després d’haver presentat més de 4.000 al·legacions contra el Pla Hidrològic de l’Ebre, aquesta és una tasca que no els pertoca.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, creu que la proposta de cabals ambientals per al tram final de l’Ebre «no ha de ser una simple al·legació» i és el moment de «negociar».

Creu que han de ser institucions com la Generalitat o l’Ajuntament de Tortosa que assumeixin el lideratge d’aquesta negociació política sense que, de moment, però, lamenta la seva «insuficient» implicació fins aquests moments. «Ho trobem a faltar», ha insistit, tot recordant que l’entitat no modificarà la seva línia estratègica de lluita hi hagi o no suport.

Això a banda, la protesta que estava prevista aquest dia 19, per pressionar el Consell de l’Aigua de la Conca que havia d’aprovar la revisió el pròxim dia 30 -i que, a priori, s’ha deixat per setembre- es posposarà a octubre, just abans que el document passi pel Consell Nacional de l’Aigua

Piraguada a l’Ebre

En aquest escenari, la PDE però celebrarà el pròxim diumenge, dia 12, la quinzena edició de la piraguada popular en defensa de l’Ebre, amb l’habitual recorregut de dotze quilòmetres entre Xerta i Tortosa. La piraguada coincidirà, com ho ha fet durant els últims anys, amb les reivindicacions en l’àmbit europeu del Big Jump, amb actes a diferents rius per reclamar la seva bona conservació i protecció.

Per al descens del riu, la PDE posa a la venda 180 places en piragües individuals i dobles, així com mitja dotzena en embarcació de motor, a quinze euros per persona. Els tiquets es podran adquirir del 3 al 10 de juliol a la parada Nolla del Mercat de Tortosa, La 2 de Viladrich i Pics Mont Caro.

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

Sin agua en Vallirana

Següent article

[Article] Ajornen el judici per contaminació contra COVIT

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *