Notícies

La PDE reclama a la ministra Tejerina canvis al pla hidrològic de l’Ebre

El Consejo Nacional del Agua preveu aprovar avui el nou pla hidrològic de la demarcació de l’Ebre, seguint la tramitació prevista per a la revisió d’aquest document, que ha de culminar a finals d’any amb l’aprovació definitiva del Reial Decret per part del Consell de Ministres.

En la seva lluita contra aquest pla, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha enviat una carta a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, en la qual l’adverteix de la possible «prevaricació» que, al seu parer, suposaria l’aprovació definitiva de la revisió del pla sense modificacions, ja que contravé directives europees «tal i com ha advertit la mateixa Comissió Europea». I és que des de la PDE s’insisteix que el document de planificació hidrològica no preveu cabals ambientals suficients per al bon estat ecològic del tram final del riu Ebre i el Delta, i un «augment desmesurat» dels usos de l’aigua, amb la previsió de 450.000 noves hectàrees de regadius i fins a 50 nous embassaments.

Així, alerten, s’incompleix la Directiva Marc d’Aigües, tal i com la Comissió ha advertit ja al govern espanyol en diverses comunicacions oficials, segons detalla la portaveu de la PDE Susanna Abella. En la carta a la ministra, l’adverteixen també que l’incompliment de les normatives europees pot portar al bloqueig o la pèrdua dels fons destinats actuacions agrícoles i ambientals estratègiques per a l’Estat.

Entitats ecologistes
Per la seva banda, les entitats ecologistes que avui seran presents al Consejo Nacional del Agua (on s’han d’aprovat els plans hidrològics de les conques intercomunitàries), WWF, Ecologistes en Acció i SEO, també exigiran a la ministra d’Agricultura que «atengui la seva responsabilitat» i eviti que aquests plans s’aprovin sense atendre els requeriments de la Comissió Europea. En concret, la CE exigeix eliminar les noves infraestructures que impedeixen millorar l’estat ecològic de les masses d’aigua i reconduir les mesures previstes per contribuir als objectius ambientals que exigeix la Directiva Marc d’Aigües. -M. M.

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

[Comunicat] El GDT presenta al·legacions al Pla Hidrològic

Següent article

PSOE-Guanyem estudian municipalizar el suministro de agua de Ibiza

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *