Ebre

La PDE reclama els informes sobre els efectes del pla de conca

El moviment social ha enviat sengles cartes als consellers d’Agricultura i Territori mostrant el seu malestar pels ‘incompliments’

Malestar a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), per la «falta de compromís del Govern de la Generalitat» en l’elaboració i lliurament d’uns informes que el moviment considera claus en la lluita europea pel riu i contra el pla hidrològic de la conca La Plataforma ha enviat sengles cartes als consellers d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en les quals posa de relleu un nou incompliment en les dates previstes perquè se’ls lliurés el reclamat informe sobre les repercussions del pla hidrològic de la conca de l’Ebre sobre els llocs de la xarxa natura 2000 del curs inferior del riu Ebre, el seu Delta i la zona marina d’influència.

Segons recorda la PDE en un comunicat, el Parlament de Catalunya va aprovar fa prop d’un any (25 d’abril de 2015) una moció amb aquest mandat al Govern. Des de llavors, representants de la Plataforma s’han entrevistat diverses vegades amb els consellers així com altres membres dels departaments d’Agricultura i Territori, la darrera al mes de febrer, en les quals es van comprometre a emetre aquest informe per al 20 de març, coincidint amb la darrera reunió de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

«En data 20 de març ens van dir que aquest informe estava acabat pendent de la revisió per part del Departament de Territori i que en podríem disposar en la setmana següent. Tanmateix, han passat dues setmanes i des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre no tenim cap constància d’aquest document», comenten des del moviment social. Això, asseguren, «genera una situació de malestar profund i de manca de confiança de la Plataforma amb els compromisos que adquireix la Generalitat de Catalunya tant a nivell de col·lectius socials com el nostre, com en el compliment dels compromisos que té com a Govern amb el Parlament de Catalunya».

Assemblea el dia 18
La Plataforma en Defensa de l’Ebre escalfa motors per a la seva assemblea general, que tindrà lloc al teatre-auditori Felip Pedrell de Tortosa el dissabte 18 d’abril (a les 20.00 h). En aquesta tretzena assemblea es donaran a conèixer els fronts de lluita i les noves estratègies del moviment social, com ara les denúncies contra el pla hidrològic de la conca a l’Estat i a Brussel·les, el nou pla hidrològic nacional o el minitransvasament a Tarragona, entre altres.

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

Comunicat - Els Bombers de la Generalitat de Catalunya denuncien que darrera de molts incendis hi ha situacions de pobresa energètica i precarietat en l'habitatge

Següent article

Les zones humides, en mal estat de conservació

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *