Notícies

La .@pde torna al Parlament Europeu per denunciar el pla de conca

L’ACCIÓ SE SUMA A LA QUEIXA PRESENTADA DAVANT LA COMISSIÓ

Participarà el proper 2 de desembre en el debat sobre el document que ha reobert la comissió de peticions de l’ens

PDEbxls

Representants de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) viatgen el proper 2 de desembre a Brussel·les per tornar a intervenir en la comissió de peticions del Parlament Europeu, que ha reobert el debat pel pla hidrològic de la conca de l’Ebre. La Plataforma ja va denunciar el pla davant d’aquesta comissió l’estiu del 2013, però llavors la queixa va quedar aturada perquè el pla encara no havia estat aprovat per part de l’Estat espanyol. L’objectiu de la Plataforma és aconseguir que una missió d’eurodiputats pugui visitar el territori i donar-los a conèixer sobre el terreny els perjudicis que, al seu parer, pot suposar el pla per a les Terres de l’Ebre, per aconseguir així un pronunciament polític del Parlament contra el pla.

Aquest procés se suma a la queixa que la setmana passada va presentar la PDE davant de la Comissió Europea, aquesta de caràcter més tècnic i que, de tirar endavant, podria comportar sancions per a l’Estat i que aquest hagués de modificar el document en un futur, per tal d’incloure, entre altres qüestions, uns cabals ambientals suficients per al bon manteniment ecològic del tram final de l’Ebre i el Delta.
Els arguments de la PDE són similars tant en la queixa com a la comissió de peticions del Parlament. Segons va detallar ahir la portaveu Susanna Abella, el pla incompleix la directiva europea marc d’aigües, així com la d’hàbitats i la directiva de responsabilitat ambiental. Segons insisteixen, el document no avalua l’estat ecològic de les masses d’aigua a la part final del riu i en especial entre Tortosa i la desembocadura de l’Ebre, «de manera que tampoc no s’estableixen els objectius de millora ambiental que són preceptius». A més, «s’ignora la importància dels sediments per a la supervivència del Delta». Uns oblits que, segons Abella, són «totalment premeditats», per tal de poder donar resposta a les demandesd’aigua de dins i fora la conca de l’Ebre.

L’APUNT
Jornada a Tortosa

El mateix 2 de desembre, Tortosa acull una jornada tècnica i ciutadana sobre el pla hidrològic de la conca de l’Ebre. Tindrà lloc al campus ebrenc de la Universitat Rovira i Virgili (URV), organitzat per la Fundació Nova Cultura de l’Aigua i amb la col·laboració Plataforma en Defensa de l’Ebre.

La jornada arrencarà amb unes ponències tècniques, sobre els cabals ambientals i l’estat de les masses d’aigua, els impactes al delta de l’Ebre o el pla de mesures que inclou el pla. També s’ha convidat a participar la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Basca de l’Aigua.
Una segona part de ponències del matí abordarà el dèficit de cabals sòlids al Delta i les alternatives, els impactes sobre la pesca al litoral i les valoracions del pla des de Navarra, Aragó o les Terres de l’Ebre.
A la tarda, en un acte obert al públic, es presentarà la queixa europea que ha presentat la Plataforma en Defensa de l’Ebre i que ha estat elaborada pels investigadors del Centre d’Estudis de dret ambiental de Tarragona (Cedat).

Font. Diari de Tarragona

Article anterior

Remunicipalizar el agua, nueva tendencia en el mundo

Següent article

Escalfar-se o alimentar-se

1 Comentari

  1. vecinoslapaz
    27 novembre, 2014 en 1:30 pm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *