Llobregat, Cardener i Anoia

La situació dels runams i la sentència del Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha tornat a posar en entredit la contaminació que pateix el riu Llobregat degut a l’activitat minera que es dóna a les mines de sal [vegeu notícia apareguda al Regió7 més avall]. Mentrestant, des de Prou Sal i Montsalat han elaborat un informe que resumeix quina és la situació i els impactes que provoca aquesta multinacional al nostre territori. De nou, qui contamina no paga.

Informe runams salins

[Notícia]

Nou revés judicial, directe als fonaments legals de l’activitat minera a Sallent, que ha quedat definitivament en fals. El Tribunal Suprem ha rebutjat els recursos de cassació que tant l’empresa com la Generalitat de Catalunya van presentar contra la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre l’octubre del 2013, en què anul·lava l’autorització ambiental atorgada pel Govern català l’abril del 2008.

Aquella resolució judicial (de la qual aquest diari ja va informar detalladament en el seu moment) era motivada pel recurs contenciós administratiu que va presentar l’Associació de Veïns Sant Antoni de la Rampinya de Sallent contra l’autorització que va concedir el departament de Medi Ambient fa set anys a l’empresa minera per a l’extracció i tractament de recursos minerals a Sallent i Balsareny. En definitiva, es tracta de la llicència que autoritzava l’activitat que es porta a terme en aquesta part de l’explotació, essencialment l’abocament en el runam del Cogulló. I afecta no només l’ampliació que en aquell moment hi havia prevista de la muntanya de rebuig, sinó que deixa en fals el que ja era existent. La sentència que ara ha dictat el Tribunal Suprem no admet recurs i, per tant, és definitiva.

Article anterior

Segarra - Rescindit el contracte del subministrament d'aigua

Següent article

La fscalia investiga Josep Ramisa per l'abocament de purins del Despujol

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *