Remunicipalització

La Taula de l’Aigua reclama la gestió pública un cop acabi la concessió entre Ajuntament, Mina i @agbar

La Taula de l’Aigua ha organitzat una Jornada Ciutadana sobre el futur de l’aigua a Terrassa aquest dissabte passat, sota el títol La nostra aigua, el seu negoci. A la jornada es va debatre sobre quins ha de ser el futur de l’aigua a Terrassa, ja que la concessió entre Mina Aigües de Terrassa i l’Ajuntament finalitza el desembre de 2016.

La jornada va començar amb dues xerrades: L’aigua un Bé Comú fora de les lleis de mercat i Experiències de municipalització a Catalunya, aquesta a càrrec de Jordi Colomé. Es va posar de relleu el cas d’Arenys de Munt que com a París o Berlín, la gestió és des del municipalisme.

Cèsar Guia, membre de la Taula de l’Aigua, va especificar la necessitat que la gestió ha de ser completament pública pel seu servei bàsic i bé comú. Per això, la finalització de la concessió la plantegen com una oportunitat per deixar la concessió privada de Mina Aigües de Terrassa i apostar per un model de gestió pública i des del control ciutadà.

Tots aquests temes es van tractar a la taula rodona Passat, present i futur de l’aigua a Terrassa, que va comptar amb la participació de Ramon Clariana, vicepresident FAVT i membre de la Comissió Tècnica de l’Aigua de l’Ajuntament de Terrassa; Marc Cadevall, responsable tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament; i Joan Gaia, exgerent del Congiac.

Per clausurar la jornada es va llegir el Manifest per la Gestió Pública de l’Aigua: Manifest Taula Aigua

Font: Terrassa Informa

Article anterior

L'Aliança Contra la Pobresa Energètica avança amb l'assessorament col·lectiu

Següent article

Manifest de la Taula de l'Aigua de Terrassa

1 Comentari

  1. […] vía La Taula de l’Aigua reclama la gestió pública un cop acabi la concessió entre Ajuntament, Mina …. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *