Articles

L’Aigua a l’Anuari Mèdia.Cat. Nou “Projecte Castor al Bages”. Portes giratòries al Canal Segarra Garrigues.

L’Anuaria Mèdia.Cat descriu magníficament mitjançant dos casos d’investigació periodística com amb els diners públics s’afavoreix a uns pocs en detriment de la gran majoria.

UN NOU ‘PROJECTE CASTOR’ AL BAGES

El projecte de construcció de magatzems de gas al subsòl a la zona minera de Balsareny presenta greus dubtes sobre d’on sortirà l’aigua necessària i com es gestionarà el gran volum de salmorres que es produiran. Els perills ambientals i de salut són evidents. El projecte també comportarà uns costos econòmicis per a dotar-lo del gran volum d’aigua necessari i per evitar el deteriorament de la qualitat de l’aigua pels efectes de salinització del Llobregat i dels aqüífers de la conca. El promotor del projecte, Gas Natural, sembla que vol eludir els costos imprescindibles per a minimitzar els impactes socioambientals que les obres comportaran i que els assumeixi l’Agència Catalana de l’Aigua és a dir la totalitat dels catalans i catalanes. Una bona forma de fer negocis socialitzar els costos i privatitzar els beneficis.

http://www.media.cat/anuari/un-nou-projecte-castor-al-bages/

 

UN CANAL AMB PORTES GIRATÒRIES

La construcció del Canal Segarra Garrigues és un cas paradigmàtic de com habitualment s’actua en aquest país i de com de cap manera s’ha d’actuar. Un projecte que ha estat redimensionat per la UE per les greus afectacions ambientals i que els nostres governants han insistit en tirar endavant com si no hi passés absolutament res. On apareixen alts càrrecs polítics que atorguen obres milionàries a empreses que després ells mateixos passen a dirigir i on es presenten desviacions pressupostaries a l’executar l’obra de gairebé 1000 Milions d’euros mes.

http://www.media.cat/anuari/un-canal-amb-portes-giratories/

 

 

Article anterior

Xerrada 30 de Abril - La privatització de l'aigua a Tarragona i Catalunya

Següent article

Los vecinos de Rascafría rechazan la privatización del agua

1 Comentari

  1. Sudaka Topo
    30 abril, 2014 en 6:42 pm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *