Notícies

L’aigua centra el debat del ple municipal de Martorell

El Ple Municipal de juny, celebrat anit, va debatre i aprovar la proposta de modificació del contracte de gestió de l’abastament d’aigua potable a Martorell. El punt va tirar endavant amb els onze vots favorables de l’equip de govern de CiU, mentre que l’oposició hi va votar en contra després d’un extens debat. Una moció favorable a que l’Ajuntament demani una consulta d’àmbit estatal per decidir entre república o monarquia, el model d’estat i la consulta del 9-N també va tirar endavant amb el recolzament de CiU, ICV i ERC.

El Ple va debatre una proposta de modificació del contracte de gestió del servei d’abastament d’aigua potable de Martorell. El punt plantejava una moratòria de temps a l’empresa concessionària del servei, per dur a terme les obres de construcció de la planta de reducció de clorurs, ferro i manganès, de la nova planta de recloració i del dipòsit de 5.000 metres cúbics a la cota 155 del turó del Pou del Merli. El termini de les obres expirava aquest mes de juliol, cinc anys després de la signatura de l’acord.

El regidor d’Hisenda i Règim Interior Josep Casasayas va explicar els motius de la modificació en el fet que “l’Agència Catalana de l’Aigua ha anat denegant els permisos per poder extreure els 4,5 hectòmetres cúbics sol·licitats, i encara no s’ha resolt l’expedient. Aquest és un aspecte indispensable per a la construcció de la planta de reducció”. Casasayas va dir que la proposta de l’ACA de concedir un cabal d’1’8 hectòmetres “fa que la inversió no sigui viable ni possible. Per aquest motiu proposem prorrogar la realització d’aquestes obres fins que es donguin les condicions amb l’agència per a desencallar-les”. Sobre la planta de recloració, va dir que “es farà en els propers mesos”, i del nou dipòsit d’aigua que “serà necessari quan es desenvolupin els projectes de la Sínia I i II”.

L’oposició va votar en contra de la mesura. Javier González (PSC) va demanar “denunciar el contracte signat amb l’empresa i que es restitueixin les tarifes de preus de l’aigua de 2008 fins que no es facin les inversions”. L’ecosocialista José Simón va criticar que “s’han apujat els preus de l’aigua en aquests cinc anys” i va exigir “el retorn del servei d’aigua a Martorell i la dimissió dels responsables”. Francesc Arpal (PP) va argumentar que “malgrat que vam votar a favor de l’externalització en el seu moment, no veiem clar que es modifiquin les clàusules a un plaç màxim de 15 anys”. El republicà Adolf Bargués va qualificar la proposta “d’enganyifa. Si paguem l’aigua més cara hem d’exigir que aquesta sigui de més qualitat”.

El portaveu del govern municipal va dir que el preu del rebut de l’aigua s’ha incrementat en bona mesura per l’augment de l’IVA, el cànon -alients a l’Ajuntament- i afecten a tots els municipis. Pel que fa específicament al preu de l’aigua, Casasayas va apuntar que “Martorell és el poble de la comarca amb el preu de l’aigua més barat per als ciutadans. Més del 83% dels abonats martorellencs paguen menys de 10 euros al mes, i el 51% menys de 6 euros per aquest servei”.

Font: Ajuntament de Martorell

Article anterior

"L'aigua s'ha apujat un 70% en dos anys"

Següent article

El Punt Avui Televisió - Entrevista a Grabriel Borràs

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *