Notícies

L’alcalde de Terrassa denuncia que rep amenaces per voler municipalitzar l’aigua

Jordi Ballart assegura que l’empresa Mina, participada per Agbar, fa “xantatge” a l’Ajuntament per seguir prestant el servei

Terrassa – 10/10/2016 

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC), ha denunciat que ha rebut amenaces i tota mena de pressions relacionades amb la municipalització de l’aigua que està estudiant la ciutat, la quarta més poblada de Catalunya amb 215.000 habitants. “Amenaces, anònims, extorsions a casa meva, trucades, propostes que infringeixen la llei… Els pactes en despatxos, d’amagat de la ciutadania i sense transparència no són el terrassenquisme que jo defenso”, ha sostingut Ballart en una entrevista al diari El-Punt-Avui. Ballart ha afegit que les amenaces rebudes han fet que no hagi decidit si repetirà com a candidat a l’alcaldia del PSC a les properes eleccions municipals.

Terrassa està estudiant si recupera la gestió directa del servei d´aigua, que a dia d’avui opera Mina, una companyia participada pel gegant de l’aigua Agbar, propietat al seu torn de la multinacional Suez. El contracte acaba el proper mes de desembre i al ple municipal es podria donar una majoria favorable a la municipalització sempre que s’hi sumi el PSC. Ballart s’ha mostrat des de fa setmanes partidari de la municipalització.

L’alcalde, en l’esmentada entrevista, també ha explicat les dificultats que posa Mina al consistori per lliurar-li informació tècnica necessària. Així, Ballart ha assegurat que Mina condiciona l’enviament de documentació sobre la plantilla o les nòmines a la creació d’una empresa publico–privada amb l’Ajuntament per seguir prestant el servei d’aigua. “D’això se’n diu xantatge”, afegeix l’alcalde.

Ballart s’ha mostrat partidari de recuperar el servei. “La millor garantia que la gestió [de l’aigua] es continuï fent des de Terrassa és que la gestió sigui pública. L’empresa mixta ha d’anar a concurs i el pot guanyar una multinacional de l’altra punta del món”, ha asseverat Ballart. Així mateix, ha negat que la municipalització costi a l’Ajuntament 60 milions d’euros, tal i com sosté Mina, i ha rebaixat aquesta xifra a un milió d’euros.

Sense esmentar cap nom en concret, l’alcalde fins i tot ha assegurat que ha rebut “pressions” de sectors del seu partit, el PSC, “potser massa vinculades a poders econòmics”. L’actual president d’Agbar, Àngel Simón, va ser gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sota el mandat de Pasqual Maragall.

Els partidaris de la municipalització de l’aigua a Catalunya tenen a Terrassa un dels seus reptes més grans: que la quarta ciutat de Catalunya recuperés la gestió de l’aigua suposaria un recolzament per seguir el mateix camí a l´Area Metropolitana de Barcelona i a Aigües Ter-Llobregat (ATLL), encara que tots dos casos estan pendents de setències del Tribunal Suprem.

Font: El diario

Article anterior

[Jornades] Terrassa 21O. "S'escriu aigua, es llegeix democràcia"

Següent article

París i Barcelona anem de la mà per recuperar la gestió pública de l’aigua

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *