Remunicipalització

L’autogestió de l’aigua permet a Vilalba Sasserra rebaixar-ne el cost

El ple de l’Ajuntament de Vilalba Sasserra ha aprovat aquest dimarts amb els quatre vots de l’equip de govern (CiU) i l’absència de l’oposició (AVIS-PM) la modificació de la tarifa del servei municipal d’aigua retirant el mínim de consum, que era de 36 metres cúbics, a un mínim de servei de sis euros mensuals -divuit de trimestrals-, gairebé vint euros menys al trimestre a la majoria d’abonats, amb l’objectiu d’incentivar l’estalvi d’aigua ja que no s’ha de pagar el que no es consumeix, tal com ha explicat l’alcalde Joan Pons.

Com ja va anunciar BaixMontseny.info en el seu moment, l’Ajuntament de Vilalba Sasserra des d’aquest any s’ autogestiona l’aigua per combatre els preus d’ATLL i, una vegada acabada la concessió amb Sorea utilitza personal propi de l’Ajuntament per no repercutir l’augment als usuaris finals.

Aquest punt formava part de la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs per a l’any 2014 que, en el seu conjunt, manté els mateixos tipus impositius en tots els tributs, llevat el de l’aigua. ” Tenir la gestió directe del servei municipal d’aigua ens permet poder ajustar les tarifes quant a la majoria de municipis es veuen obligats a pujar-los”, recalca l’alcalde Joan Pons.

Pel que fa a l’absència de l’oposició, l’alcalde ha manifestat que és la primera vegada que els passa i que la número dos s’ha justificat  però els altres dos regidors no han comunicat res. Aquest ha estat el primer ple que s’ha celebrat al nou ajuntament de Vilalba Sasserra, inaugurat el passat 28 de setembre.

Font: BaixMontseny.info

Article anterior

La imposición del fracking en Europa y la quiebra democrática

Següent article

Informe - Remunicipalitzacions de serveis públics privatitzats a Europa

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *