Llobregat, Cardener i Anoia

L’Estat del runam, avui – Assemblea informativa oberta el proper dissabte dia 23 de novembre a les 18

La Plataforma ProuSal convoca una Assemblea informativa oberta el proper dissabte dia 23 de novembre a les 18 a la sala Vilà Valentí (c/ Àngel Guimerà 5 08650, Sallent)

Intervindran:

 • Sebastià Estradé, doctor en dret
 • Benet Vendrell, vicepresident de l’AAVV de Sant Antoni del barri de la Rampinya de Sallent
 • Daniel Barbé, geòleg, membre de la Xarxa per la Nova Cultura de l’Aigua
 • Gabriel Borràs, ex-director de planificació de l’Agència Catalana de l’Aigua

JA ERA HORA, encara que la sentència del TSJC declarant il·legal l’autorització ambiental del Cogulló arribi quan l’empresa ja havia dit que marxaria de Sallent, després que hagi llençat les tones de runams que ha volgut al costat del riu i de que cap administració hagi fet res per impedir-ho. Serà ara algú capaç de prohibir a aquesta multinacional que aboqui una tonelada més al costat dels nostres rius? A ProuSal ho hem demanat/exigit des de 2007 i ho continuem dient “Prou d’abocar sal als nostres rius!”

El runams del Bages NO SON UN PROBLEMA DE PAISATGE: es tracta del problema mediambiental més greu de Catalunya perquè afecta un bé essencial i cada vegada més escàs: l’aigua. Si les administracions no fan res, els runams seguiran salinitzant l’aigua del Baix Llobregat i de Barcelona els propers cent anys i ens endeutaran, apujant encara més el rebut de l’aigua . Comptem que , a més de les moltes inversions que ja hem pagat amb els nostres impostos, ens costa 3 M€ anuals dessalar l’aigua a Abrera: ES UN PROBLEMA DE PAÍS.

PREPAREM EL FUTUR. Iberpotash ha declarat uns actius de 375 M€, i ha reduït els sous dels nous contractes de minaires en un 8%. Caldria comptar bé quan costarà restaurar el Cogulló (un estudi recent xifrava la fiança en 50 M€) i començar a construir la cooperativa/ societat municipal/ empresa que hauria de treure aquest disbarat que mai hagués hagut d’estar aquí. Donats els temps que corren i que el perfil actual de molts polítics és baix, aquesta futura empresa potser aniria millor si fos gestionada pels mateixos treballadors , si ens controléssim nosaltres mateixos: potser així aconseguiríem que aquests diners – qui ha contaminat i contamina, que pagui- servissin de veritat per treure el runam i no per omplir les butxaques d’algú, que la feina és un valor fonamental i els diners, per pocs que siguin, millor que vagin a les mans dels treballadors.

Podeu trobar més informació a la premsa actual. Hem posat uns quants documents aquí:

Imatge en línia 2

I estem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment

Article anterior

Aigua Vida i Aigua Negoci

Següent article

"Qui contamina no paga"

1 Comentari

 1. Sudaka Topo
  22 novembre, 2013 en 12:21 am

  Reblogueó esto en Associació Salut i Agroecologia (ASiA)y comentado:
  Add your thoughts here… (optional)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *