Remunicipalització

MASSANES TINDRÀ L’AIGUA REMUNICIPALITZADA ABANS D’ACABAR L’ANY

Abans d’acabar l’any, Massanes tindrà l’aigua remunicipalitzada. Aquest és compromís del Sr. Alcalde, Joan Pou – d’Independents per Massanes-AM, a la reunió amb el membres d’Aigua és Vida per tot Massanes mantinguda aquesta setmana.

Encara que la gestió administrativa i la supervisió tècnica es farà directament amb mitjans del propi Ajuntament, inicialment es dependrà de serveis externs per a reparacions i manteniment, i es demanarà suport en algunes tasques com analítiques i contractacions d’energia a CONGIAC.

La idea de l’Alcalde és que en un termini d’uns dos anys, depenent de la situació del Pla d’Ajust, es pugui constituir una empresa municipal de serveis que faci diferents treballs a part de la gestió integral de l’aigua, com serien neteges de boscos i desbrossades, entre d’altres. Això permetrà ocupar persones sense feina del mateix poble i dinamitzar-lo.

A la reunió es va informar que l’empresa Abastaments d’Aigües de la Tordera SL, que actualment té la concessió en pròrrogues mensuals, ha decidit retornar a una persona que ho va reclamar a l’Oficina de Consum del Consell Comarcal de La Selva, la xifra de 42,40 € corresponents a la despesa per retorn de rebuts, o dit d’altra forma, per despeses cobrades per no pagar la factura dins del termini.

Aquesta despesa, que es considera injustificada, no es reflectia en el pagament efectuat, i a més és la mateixa despesa, tant si la factura està domiciliada per banc, com si no.

Com que la persona afectada és membre d’Aigua és Vida per tor Massanes, properament es celebrarà una reunió amb el Sr. Director Comercial, que és també Alcalde d’Hostalric, Joan A. Frías Molina, per veure quin són els criteris comercials emprats per fer aquesta devolució, per tal de poder informar a totes les persones afectades, no tant sols de Massanes, sinó del conjunt de poblacions on AAT SL gestiona el servei d’aigua, i així puguin sol·licitar igualment aquesta devolució.

Al tancar la reunió, a la que van assistir tres persones de Riu Clar i tres de Massanes, es va comentar la problemàtica dels augments de taxes que s’estan produint i que es produiran com a resultat de l’aplicació dels increments aprovats pel Ple Municipal, en l’anterior legislatura, precisament amb el vot contrari dels llavors dos regidors del grup d’IpM-AM, ara a l’equip de govern amb cinc regidors, dels set que formen el consistori. L’Alcalde va informar que estan treballant per minimitzar-ne els efectes, especialment en el cas d’IBI, que suposa una forta sotragada per les butxaques populars.

Algunes persones van insistir en la necessitat de millorar la informació dels Plens, tant abans com després de celebrar-los, impulsant la participació veïnal com a eina de canvi.

Article anterior

[Article] El agua pública, la única salida

Següent article

La Plataforma por la Remunicipalización de Servicios en Madrid pide al Ayuntamiento "avanzar de manera decidida

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *