Montornès recupera la gestió de l’aigua després de mig segle
L’Ajuntament s’afegeix a un consorci amb quinze ajuntaments més
L’Ajuntament de Montornès ha recuperat la gestió directa del servei d’aigua potable al municipi després de 50 anys en què el servei es feia a través de l’empresa CADAC, SL. El ple de l’Ajuntament del mes de juliol va acordar la finalització del contracte de concessió i ara està ultimant la liquidació amb aquesta empresa. Des de principis de novembre, la gestió del servei es fa a través del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Barcelona (CONGIAC), al qual pertanyen un total de 15 municipis de Catalunya entre els quals hi ha Figaró, del Vallès Oriental, a més de ciutats com Mataró, Manresa, Reus, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú o el Prat de Llobregat.
L’alcalde, Jose Antonio Montero, i el gerent de CONGIAC, Albert Testar
L’alcalde Montero, a la dreta i Albert Testart, en la compareixença informativa d’aquest dijous
presentar el nou sistema de gestió aquest dijous. “Estem molt satisfets perquè fins ara hi havia hagut una gran opacitat en la gestió i s’havien detectat dèficits en les instal·lacions”, va dir Montero. L’alcalde va anunciar que l’Ajuntament estudia aplicar la gestió pública també en altres serveis com el manteniment del clavegueram.
Segons Montero, un dels avantatges del sistema serà la transparència. “Cada any farem la liquidació i decidirem quins diners destinem a inversions de millora”. També va remarcar l’aplicació de sistemes de millora del servei com el control a distància i de manera continuada, les 24 hores del dia sobre el cabal i la qualitat de l’aigua.
Montero va explicar que el preu de l’aigua es mantindrà l’any vinent en tots els conceptes que depenen de la gestió del servei i no va descartar que més endavant es plantegi fins i tot una reducció si és possible. També va remarcar que s’ha establert una tarifa social amb una bonificació del 50% del preu per a les famílies amb menys recursos. La gestió es fa a través de l’empresa Aigües de Montornès i, segons l’alcalde, a més de transparència en la gestió, aportarà més professionalització i supressió de sobrecostos no associats a l’aigua. Va afegir que el model és exportable a altres municipis, com els de la mancomunitat El Galzeran a la qual pertany Montornès.
Albert Testart va explicar que, entre altres millores a la xarxa, s’estudia unificar la pressió amb què arriba l’aigua a totes les zones del poble.
Font. El Nou9 El Vallès Oriental
2 Comentaris
[…] http://plataformaaiguaesvida.wordpress.com/2014/12/12/montornes-recupera-la-gestio-de-laigua-despres… […]
Reblogged this on Sudaka Topo.