Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Notícia – Acciona podrà revisar les tarifes d’Aigües Ter Llobregat en 5 anys

Font: El Periódico

Efectes de la privatització més important de la Generalitat

Acciona podrà revisar les tarifes d’Aigües Ter Llobregat en 5 anys

El grup ha de pagar 298 milions i crear una societat a Catalunya abans d’un mes

Un total de cinc anys. Aquest és el termini que haurà d’esperar per revisar tarifes el consorci liderat per Acciona per revisar les tarifes d’Aigües Ter Llobregat (ATLL), companyia pública que proveeix d’aigua la regió metropolitana de Barcelona. Les possibles pujades a les companyies de l’aigua, que són les seves clientes, acaben repercutint en els rebuts dels usuaris. Aquesta revisió és una de les condicions del plec del concurs, en què el grup de la família Entrecanales es va imposar al consorci encapçalat per Aigües de Barcelona (Agbar).

Al juliol, abans de la licitació, ATLL va aprovar una pujada del 70% en la tarifa que cobra a les companyies. Aquesta mesura per reduir el dèfcit acabarà en un augment de fns al 30% abans que s’acabi aquest any en el rebut de les llars i empreses de l’àrea metropolitana i altres comarques adjacents amb més de 4,5 milions d’habitants, la seva àrea d’infuència.

El consell d’ATLL va aprovar ahir adoptar el preu majorista proposat per Acciona (0,7088 cèntims) per al 2015. Com que ara mateix és de 0,647cèntims, hi haurà pujades a les companyies al voltant del 4% els pròxims dos anys per arribar el 2015 a l’objectiu d’Acciona. Aquests increments tindran un impacte escàs en el rebut fnal, a diferència del que va succeir amb l’alça del juliol. La proposta d’Agbar era de 0,79 cèntims a partir de l’1 de gener, cosa que hauria suposat una pujada molt superior i d’una sola vegada, segons fonts del Govern.

Es preveu que el 13 de desembre Acciona firmi el contracte de gestió i desemborsi 298,6 milions. Els 696,8 restants es pagaran en 50 anualitats. També hauran d’haver constituït una societat a Catalunya i complir el compromís d’assumir la plantilla d’ATLL els 50 anys de la concessió.

A més d’Acciona, amb el 39%, seran a la nova entitat el banc brasiler BTG Pactual (39%) i altres inversors com Liliana Godia o la família Rodés (Media Planning). Les condicions del concurs obliguen a fer que la gestió es dugui a terme amb una societat radicada a Catalunya i que liquidi aquí els seus impostos, segons fonts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Per la seva part, Agbar, que va anunciar la intenció de recórrer-hi, haurà de plantejar abans les seves queixes davant l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, que depèn de Presidència, van explicar fonts de l’ACA.

Recoder defensa el pla

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va defensar ahir l’oferta d’Acciona per ser «la millor opció». El concurs, al seu entendre, ha estat un procés d’«absoluta pulcritud». L’oferta guanyadora, va dir, és «la millor per als usuaris i els treballadors».

Article anterior

Notícia - El control de la quantitat d'aigua que porta el riu Ter al seu pas per les comarques gironines és, des de fa sis mesos, una tasca envoltada d'interrogants, ja que des de finals del mes de març l'estació d'aforament del pont de la barca està avariada

Següent article

Notícia - El preu del Segarra-Garrigues fixat per la Generalitat: 0,088 euros el metre cúbic, Acciona 0,7088. Ja veuen ara on és el negoci?

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *