Aigües Ter Llobregat (ATLL)Ter, Tordera, Muga i Fluvià

Notícia – Crítiques a la privatització d’Aigües Ter-Llobregat: Preveuen que el cabal del riu n’acabarà sortint perjudicat

Font: El Punt Avui

Entitats que agrupen ecologistes, administracions i regants anuncien que continuaran les mobilitzacions a favor del Ter

Preveuen que el cabal del riu n’acabarà sortint perjudicat

La privatització de la gestió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) va ser rebuda ahir amb crítiques per les entitats territorials que agrupen els agents situats a la conca del riu. La Generalitat va anunciar dimarts que havia adjudicat la gestió al grup encapçalat per Acciona, i ara espera cobrar mil milions d’euros al llarg dels 50 anys que durarà la concessió, on s’inclou també la gestió d’infraestructures com ara la dessalinitzadora de Blanes. La concessió permetrà que s’extreguin cada any fins a 166 hm³ del Ter, i enterra el compromís amb el Ter per reduir-ne el transvasament. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reiterat que es complirà el cabal ecològic, i ahir va insistir que el procés s’ha fet amb “pulcritud”, que s’ha escollit “la millor opció” i que el servei continuarà sent públic.

Reaccions territorials

Des del territori, diverses veus van reaccionar ahir entre la cautela i la desaprovació, anunciant que es continuaran mobilitzant per la defensa del Ter. El portaveu de l’Observatori del Ter, Pau Masramon, va indicar que en el plec de condicions “no hi ha cap compromís pel retorn de cabal al Ter”, i va lamentar que la mala gestió d’ATLL serà la que ara “hipotecarà” el riu 50 anys. A més, va anunciar més accions per denunciar la situació que viu el riu. Per part del Consorci del Ter, on s’agrupen les administracions vinculades a la conca, el president Jordi Munell va explicar que ja han demanat una entrevista amb els responsables d’Acciona, i considera que “més enllà de la privatització, cal que es compleixin els compromisos amb el Ter”. En aquest sentit, creu que si fins ara no es podien complir per la manca de diners de la Generalitat per fer inversions, “ara una empresa té capacitat per fer les obres que calguin per reduir l’extracció de cabal del riu”. Finalment, el president de la Comunitat de Regants de la Presa de Colomers, Jordi Aulet, adverteix que quan hi hagi sequera tindran problemes, i va alertar: “Si els últims 50 anys el cabal del Ter s’ha reduït a la meitat, a veure què passa d’aquí a 50 més”.

Article anterior

Notícia - Més de 30 municipis presenten una moció contra la privatització

Següent article

Notícia - L'AMB dóna a Agbar la gestió de l'aigua sense concurs

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *