Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Notícia – El Govern presenta recurs per protegir la venda de l’ATLL

Font: Ara

El portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, ho va anunciar la setmana passada. I ahir la Generalitat ho va complir presentant un recurs de reposició davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la interlocutòria del mateix tribunal sobre l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a un consorci liderat per Acciona. D’aquesta manera, el departament de Territori i Sostenibilitat de Santi Vila blinda, de moment, la venda de l’empresa pública.

El TSJC va tombar les mesures cautelars demanades contra la resolució de l’Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va dictaminar que quedava sense efecte l’adjudicació a Acciona. Per evitar que la concessió de l’ATLL passi a Agbar, l’altra empresa que va presentar oferta, ara la Generalitat ha optat per presentar recurs. Homs també va avançar que en cas que el recurs sigui rebutjat en presentarà un altre al Tribunal Suprem.

El recurs presentat ahir considera que l’oferta d’Agbar tampoc compleix les condicions que va establir l’OARCC. Si el TSJC ho admetés, la gestió de l’ATLL quedaria en un buit i el perjudici econòmic per a la Generalitat seria molt elevat, perquè hauria de tornar els 300 milions que va avançar el consorci guanyador, segons van informar fonts de la conselleria de Territori.

Per acabar-ho d’adobar, el perjudici per als ciutadans es veuria incrementat perquè augmentaria el cost de l’aigua. En cas que finalment Agbar gestionés l’ATLL hi hauria un cost addicional de 956,3 milions en el proveïment del servei de la xarxa Ter-Llobregat. També hi hauria un efecte negatiu per a la plantilla de la concessionària, ja que Agbar només garanteix el manteniment dels contractes 40 mesos.

Article anterior

Àudio - @SantiVila reconeix que el servei d'aigua a l'Àrea Metropolitana no s'ha licitat mai i que la creació de l'empresa mixta respon a un intent per regularitzar la situació il·legal o al·legal d'Agbar-Suez

Següent article

Notícia - El Govern alerta que Agbar tampoc podria gestionar ATLL

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *