Sin categoría

Notícia – Excés de nitrats a l’aigua del nucli d’Orriols

Font: El Punt – Avui

Els veïns d’Orriols no poden consumir aigua de la xarxa pública d’ençà del 21 de febrer per un excés de nitrats detectat al pou que proveeix aquest nucli. Uns setanta veïns d’aquest veïnat de Bàscara (format d’habitatges disseminats) estan afectats per la incidència. Segons l’alcalde, Lluís Lloret, les últimes analítiques indiquen que el problema ha quedat resolt, però l’Ajuntament està pendent dels controls de confirmació, que en els propers dies han de permetre notificar als veïns que es pot tornar a consumir l’aigua.

El febrer un dels controls de la qualitat de l’aigua va revelar una concentració de nitrats de 55 mg/l, mentre que la normativa exigeix que aquesta concentració no superi els 50 mg/l. En aquests casos, l’aigua es qualifica com a no apta i l’ajuntament notifica a la població que s’abstingui de consumir aigua de la xarxa per beure i cuinar.

Segons l’Agència de Protecció de la Salut, la deficient qualitat de l’aigua pot ser deguda a la manca de pluges del període anterior al control o a una font de contaminació puntual agropecuària (com un vessament de purins), possibilitat que s’haurà d’investigar.

Article anterior

Notícia - El Ter, un río sobreexplotado

Següent article

Notícia - L'ombra d'Agbar toca un jutge

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *