Sin categoría

Notícia i Vídeo – Entitats ecologistes i veïnals denuncien suposats delictes en la gestió de l’aigua

Font: BTV

Roda de Premsa_Informe Fiscalia

Diverses entitats ecologistes i veïnals, totes membres de la Plataforma Aigua És Vida, han denunciat a la Fiscalia Anticorrupció suposats indicis de presumptes delictes de corrupció i penals que Agbar-Suez, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona suposadament han desenvolupat des de fa anys amb relació a la gestió de l’aigua. Ara, hauran d’esperar un o dos mesos que la fiscalia decideixi si inicia un procés d’investigació.

Es tracta de les entitats ecologistes i socials Attac-Acordem, Ecologistes en Acció, Enginyeria sense Fronteres, Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona i la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua. Totes formen part de la Plataforma Aigua És Vida. Asseguren que hi ha indicis de presumptes delictes de corrupció i penals per part de l’empresa Agbar-Suez, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les seves investigacions es remunten a 2010, quan una sentència dels jutjats de Barcelona va dictaminar que no existia cap contracte entre l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Agbar pel que fa a la gestió de l’aigua. Asseguren que en cap moment, ni el consistori ni l’Àrea Metropolitana de Barcelona no els han facilitat cap documentació que acrediti aquesta relació contractual.

Des de l’AMB han volgut llançar un missatge de tranquil·litat i, abans de prendre cap decisió, volen esperar que la Fiscalia Anticorrupció es pronunciï.

Els membres de la plataforma creuen que aquestes irregularitats suposen que els ciutadans paguin els interessos privats d’una empresa i no un bé comú, com l’aigua, que consideren un dret bàsic i públic. Per això en les properes setmanes volen iniciar una campanya de recollida de signatures per demanar que la gestió de l’aigua sigui pública. Posen com a exemple ciutats com París, on ja s’aplica un model semblant.

Article anterior

Notícia - La gestión del agua de Barcelona, ante la Fiscalía Anticorrupción

Següent article

Entrevista AeV - “Està tot orquestrat”

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *