Sin categoría

Notícia – La Comissió de Preus rebaixa l’augment fins al 2,9%

Font: el9nou.cat

La Generalitat tomba l’augment de preu de l’aigua del 19% que pretenia aplicar Sorea a la Llagosta

La Comissió de Preus de Catalunya ha donat la raó a l’Ajuntament de la Llagosta en el litigi que manté amb l’empresa concessionària del servei d’aigua potable, Sorea, i ha fixat l’augment de la tarifa en un 2,9% en comptes del 19% que pretenia aplicar la companyia.

El ple de l’Ajuntament de la Llagosta només va autoritzar Sorea a aplicar un augment del 2,9% en el preu de l’aigua, però davant la insistència de l’empresa per forçar un augment del 19%, va demanar una resolució a la Comissió de Preus, que depèn de la direcció general de Comerç de la Generalitat, que finalment ha acceptat els arguments aportats per l’Ajuntament i les accions que està duent a terme per reduir el cost del subministrament d’aigua.

Entre les mesures que ha adoptat l’Ajuntament hi ha l’ampliació de l’ús de l’aigua del pou de Can Xiquet amb l’objectiu de pal·liar els efectes que l’increment del preu de l’aigua pugui tenir en el rebut de subministrament. Així, l’Ajuntament espera cobrir, si es produeix, qualsevol desequilibri a finals d’any quan s’analitzi el compte d’explotació de l’empresa Sorea amb l’objectiu que tingui el menor impacte possible en la ciutadania.

L’alcalde de la Llagosta, Alberto López (ICV-EUiA) considera que la decisió avala els plantejaments municipals. “L’Ajuntament està treballant per reduir els costos associats a la prestació del servei de subministrament d’aigua i evitar increments brutals del rebut”, diu.

El de la Llagosta no és el primer ajuntament que rep una resolució favorable de la Comissió de Preus. A principis de febrer també va donar la raó a l’Ajuntament de Canovelles enfront de la intenció de Sorea d’aplicar un augment del 33%. L’Ajuntament, en aquest cas, va denegar l’augment argumentant que, segons una auditoria, hi ha una quantitat econòmica a favor de l’Ajuntament, corresponent a la part del rebut que es paga per inversions.

Altres ajuntaments han aplicat augments més elevats del rebut. Llinars el va augmentar en un 11% i Mollet en un 20%. El cost de l’aigua es va disparar després que ATLL decidís aplicar un augment del 70% l’any passat.

Article anterior

Notícia - Torelló prescindeix de Sorea per finançar la potabilitzadora

Següent article

Jornada 16 de Maig sobre el dret humà a l'aigua i els talls

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *