Notícies

Notícia – La PDE viatja a Brussel·les perquè Europa intervingui en el pla de conca

Font: Diari de Tarragona

Una delegació es reuneix aquesta setmana amb representants del Parlament Europeu i ONG

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) torna un cop més a Brussel·les per aconseguir la complicitat de la Unió Europea en la seva lluita per garantir el bon estat ambiental del riu Ebre, a través d’un nou pla de conca que inclogui uns cabals ambientals suficients. Una delegació del moviment social viatja des d’avui i fins dijous a la capital comunitària per avançar en aquesta línia, després que la Comissió de Peticions del Parlament Europeu acceptés revisar el procés d’elaboració del pla, que des de la PDE es denuncia com a ple de mancances i que no respon a les necessitats de l’Ebre català.

El procés arrenca a l’octubre del 2012, quan una primera delegació de la PDE ja es va desplaçar a Brussel·les per entregar 15.000 signatures on demanaven explícitament la intervenció de la Comissió Europea en l’elaboració del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. «Teníem la certesa que el govern espanyol no tenia cap intenció d’incorporar a l’esmentat pla les normatives europees sobre aigua i medi ambient que poguessin garantir el futur del delta de l’Ebre», comenta el portaveu Manolo Tomàs.

Els activistes van aprofitar el viatge per reunir-se amb tècnics de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea i amb diverses ONG d’àmbit internacional, a les quals van explicar la situació en què quedarien les Terres de l’Ebre si no es fixava un cabal ambiental suficient.

El passat 21 de gener de 2013 la PDE va presentar una petició formal, argumentada tècnicament, per tal que la Comissió de Peticions examinés l’esborrany del Pla hidrològic de l’Ebre abans que sigui aprovat pel Consejo Nacional del Agua espanyol.

«És un fet que no té precedents però que entenem que es pot enquadrar en el principi de precaució, ja que el pla en procés d’elaboració és evident que ignorarà les directives europees», afirma Tomàs.

La Comissió de Peticions ha acceptat la demanda de la PDE i s’apunta com a data probable de debat públic aquest mes de juny a Brussel·les. L’objectiu d’aquest viatge és propiciar que la petició sigui efectivament debatuda en la data apuntada i per aquest motiu han previst diverses reunions amb membres del Parlament Europeu,ONG i experts.

Article anterior

Notícia - Acciona ingressarà 6.000 milions pel contracte d'ATLL

Següent article

Avui jornada: Dret Humà a l'Aigua i Talls a les 18:30 ¡Máxima difusió!

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *