Notícies

Park(ing) Day avui, demà i demà passat a Martorell

Aquest divendres 19 de setembre, Martorell Viu es sumarà a l’esdeveniment mundial Park(ing) Day, per reivindicar un altre model de ciutat que no estigui dissenyada pels cotxes. També farem activitats el dissabte 20 i diumenge 21 si el temps no ho impedeix i baixa fort el riu Anoia.

http://martorellviu.wordpress.com/parkingday-a-martorell/

PARK(ing)Day és una iniciativa anual a nivell mundial on la ciutadania ocupa i transforma temporalment places d’aparcament regulat (espais privatitzats) en espais d’ús comú.

http://parkingday.org/

La iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco el 2005, i des d’aleshores més de 170 ciutats s’hi han acollit.

Aquest any 2014, a Barcelona, més de 40 entitats ambientals, artístiques, educatives i socials donaran una nova funció més creativa, lúdica i participativa a un espai habitualment ocupat per un vehicle privat.

http://parkingdaybcn.org/

Per què?

Per que aquests aparcaments son il·legals i l’ampliació prevista també. Per que a la zona fluvial no es poden construir aparcaments. Per que al Pla General tot això es riu, per que el domini públic hidràulic es això, espai públic no propietat del que administra.

Al contrari,volem posar en valor la riquesa que significa tenir dos rius i la plana d’inundació com espai fluvial. No volem canalitzacions inútils, ni murs de formigó ,ni esculleres ni ribes paral·leles que dibuixen rius com carreteres. No cal fer talussos i revegetacions d’autopista. Un riu es regenera sol, si l’hi deixem espai i temps. Tornem al riu el que és del riu, tornem al riu el que l’hi hem agafat, encara estem a temps.

Volem insistir en la fortuna que suposa tenir un riu al costat del casc urbá que encara es pot recuperar. Però riu no es un carrer, ni un canal com pretenen les autoritats. La riba i la ribera no es tindria que asfaltar mai i molt menis de manera arbitraria com s’ha fet aquí.

Que farem al PARK(ing)DAY ?

Invitarem a les entitats i ciutadans a ocupar temporalment una plaça d’aparcament, no amb el seu vehicle privat, sinó amb una intervenció en una plaça d’aparcament. Al final les fotografiarem i per votació popular entre els participants donarem un premi a la millor intervenció, la mes original, la mes maca, la mes intel·ligent, al millor eslògan, a la més fàcil i la mes complicada a la mes neta i la mes… Ja han anunciat la seva participació figures importants del mon de la cultura i de la incultura fluvial que estan preparant una frase intel·ligent per sortir als medis de comunicació.

Com ho farem? no cal portar la catifa de casa, però si la porteu, es una manera fàcil i ràpida de reivindicar l’espai públic fluvial. La catifa si cal ja la farem allà mateix amb els elements propis del riu, l’aigua i la vegetació de ribera. També treballarem amb la llum i les ombres. Dibuixarem motius propis del espai fluvial a l’asfalt . Al espai encara no asfaltat disposem de colors, materials i textures variades per fer les composicions.

Si estàs sec de idees i la teva única neurona aquest cap de setmana no roda rodó no et preocupis hi hauran motius i suggeriments suficients per triar la mes suggerent . També construirem idees i dibuixarem paraules. Buscarem i perfilarem els límits ocults del domini públic hidràulic, els històrics i els futurs amenaçadors.

Si vols saber perquè aquest aparcaments son il·legals?. Si vols saber que diu l’ACA, que fa el cadastre, o perquè les tortugues de rierol no desapareixeran, vine al PARK(ing)DAY 2014 Martorell.

A on? Als aparcaments inundables a sota del pont de l’Anoia a la riba dreta i esquerra del riu Anoia a Martorell

Quan? El divendres 19 actes oficials i institucionals, el dissabte 20 obert al públic en general i el diumenge 21, invitats recull d’activitats i entrega de premis, cada dia de 11h a 15 hores.

Article anterior

Suez Environnement cierra la compra del 24,14% de Agbar que poseía La Caixa

Següent article

Denuncian que Aqualia corta el agua a familias sin recursos

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *