Aigua és VidaAigua PúblicaÀrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)BARCELONAConvocatòriesRemunicipalització

[Debat i Presentació] L’exemple de París: una victòria davant les multinacionals. Amb els casos més significatius de Remunicipalització a Catalunya i l’Estat

L’exemple de París: una victòria davant les multinacionals

De París a Barcelona. La traducció incorpora el relat dels casos més significatius

de remunicipalització a l’Estat espanyol.

El proper dijous 21 de novembre de 2019, a les 18H a la primera planta de la seu de CCOO (Via Laietana, 16), tindrà lloc la presentació de la traducció del llibre de l’Anne Le Strat.

El llibre detalla el pols a pols en la lluita per remunicipalitzar la gestió de l’aigua a la ciutat de París. Una batalla contra les grans multinacionals franceses de l’aigua: Suez i Veolia. I la nova versió traduïda al castellà afegeix un nou capítol, escrit per les portaveus d’Aigua és Vida Miriam Planas i Quim Pérez, que relata l’estat de la remunicipalització a Catalunya i l’Estat espanyol.

De tots els processos de retorn a la gestió pública, el de París és dels de més impacte mediàtic i que ha generat precedents per altres experiències de remunicipalització, com a Valladolid i Terrassa.

També a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), on arran del conflicte judicial amb la mixta Aigües de Barcelona -encapçalada per Agbar-Suez- s’obre l’oportunitat de remunicipalitzar l’aigua a l’AMB.

Si bé és cert que els processos de París i Barcelona son diferents, les estratègies de les multinacionals són semblants quan es tracta de tocar els beneficis que extreuen de la gestió d’un Dret Humà com l’aigua.

Per tot això, us convidem a la presentació del llibre i al posterior debat sobre la remunicipalització del servei de l’aigua. Un servei públic que és possible de recuperar si hi ha voluntat política, amb enormes beneficis institucionals, socials i ambientals.

Inscriviu-vos en el següent formulari: www.bit.ly/Apunteuvos 

 

Article anterior

[Comunicado] Propuestas RAP (Red Agua Pública) ante elecciones generales 10N

Següent article

París, font d'inspiració de la municipalització de l'Aigua