Notícies

Protesta a Maçanet amb garrafes pel mal servei de l’aigua

Una vintena de veïns de Residencial Park omplen en una font els recipients per fer pública la seva reivindicació

14/07/2016

Una imatge de la protesta d’ahir de veïns de Residencial Park de Maçanet de la Selva. Els vilatans van anar a omplir aigua en garrafes per queixar-se de la qualitat del servei Foto: M. LLADÓ.

Una vintena de veïns de Residencial Park va manifestar-se ahir al matí contra la baixa qualitat del subministrament d’aigua potable a la urbanització. La protesta, convocada davant del CAP del nucli de Maçanet, al passeig de Sant Llorenç, va consistir a portar garrafes de casa i a omplir-les a la font de la plaça de l’Església.

Aprofitant que ahir era dia de mercat, els veïns van voler fer pública la seva reivindicació i demostrar que l’aigua del nucli no té res a veure amb la de l’aixeta de casa seva. Els manifestants no van arribar a l’ajuntament perquè la policia local els va avisar dels possibles incompliments de la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa.

Les queixes dels veïns giren al voltant de les fallades del subministrament, proveït per l’empresa Rec Madral, com també dels períodes freqüents en què l’aigua no és apta per al consum. Un dels episodis recents denunciat pels residents de la urbanització, prop de 2.500 de manera permanent, va ser pel pont de Sant Joan, quan va sortir aigua negra de l’aixeta d’algunes cases i hi va haver talls de subministrament.

El 2 d’abril, l’Ajuntament de Maçanet va publicar un ban per comunicar que l’aigua subministrada a Residencial Park no era potable pels alts nivells d’alumini, i per això va acordar que una brigada municipal repartís garrafes de 6,25 litres.

Font: El Punt Avui

Article anterior

El Parlament Europeu demana la retirada del pla hidrològic de l’Ebre

Següent article

El Ayuntamiento de Valladolid dice que la gestión pública del agua permitirá no encarecer (tanto) la tarifa

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *