[Per posar-te al dia en 10 minuts sobre l’actualitat en la gestió de l’aigua a Catalunya clica aquí]

L’aigua és un bé escàs i essencial per a la vida, i l’accés a l’aigua potable i al sanejament està reconegut com un dret humà fonamental per les Nacions Unides. Desgraciadament, les empreses privades i els nostres governants insisteixen en tractar-la com una mercaderia, com un negoci més, enlloc de l’interès comú d’un servei social bàsic i públic.

Però arreu d’Europa la societat civil s’hi està aixecant en contra, és per això que hem iniciat conjuntament amb centenars d’entitats de tot el continent una Iniciativa Ciutadana Europea (una Iniciativa Legislativa Popular – ILP)  perquè el Parlament Europeu deixi l’aigua fora de les lleis del mercat. Per signar la petició europea, clica aquí sota. Fem front a l’onada de privatitzacions! Actua!

A Catalunya ens trobem amb molt processos mercantils en marxa, la privatització d’Aigües Ter Llobregat, el no compliment de cabals ambientals als nostres rius, municipis en els que opera AGBAR sense concessió o l’entrega de la gestió pública de les dupuradoes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al sector privat. Tot això, lluny de ser mesures anti crisis, està fent que el servei s’encareixi i pugin les tarifes innecessàriament a la vegada que endeutem la qualitat del servei dels pròxims 50 anys que duraran les concessions.

Des de la plataforma Aigua és Vida treballem per deixar la gestió de l’aigua fora de les lleis del mercat, perquè l’aigua segueixi sent de tots i totes i per recuperar-ne la gestió pública, directa i participativa.

[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheet/embeddedform” query=”formkey=dDBQSmxyV0Jzal9ELS1YZFYwZkV4bHc6MQ” width=”760″ height=”175″ /]

16 Comentaris

 1. 17 desembre, 2013 en 8:10 pm

  m’agradaria saber, si es legal, que et cobrin un recarrec per pagar el rebut de l’aigua fora del termini, però avanç de que arrivi el següent rebut.M’explico,al meu poble,paguem l’aigua cada tres mesos, però només et donen un mes de temps per pagar-lo, antigament,es feia d’aquesta forma perque el cost era molt economic i no feia falta facturar cada dos mesos i a més a més,tenies aquests mesos per pagar,segons la zona, es facturava cada sis mesos. Al principi de fer-ho com ara,cada tres mesos,ho pagaves dins del termini de la següent factura, pero si et passaves de temps, no passava res, si es que no era que’t tallesin el suministre perque ja t’avies passat massa o havies acumulat dues factures. Ara,et donen un mes i si et passes et cobren despeses,diuen que de correu. Exemple:factura de l’u d’octubre amb un cost de cent euros,limit de pagament el 31 d’octubre.Dia que el afectat pot anar a pagar 1 de desembre, contan que la propera factura no arrivarà fins l’ú de gener, l’import s’incrementa en cinc euros!!!!
  Aixó li passa a qui no pot pagar perque no arriva a final de mes i una factura de cent euros,es una cantitat molt difícil d’afrontar per moltes families, una mica de misericordia,dret a l’aigua per tothom

 2. 14 gener, 2013 en 6:31 pm

  L’aigua és un bé públic, amb el qual no s’ha de fer negoci. Ho hem de defensar de la mateixa manera que la sanitat i l’educació públiques. La gestió privada dels interessos públics sempre és més cara, perquè inclou el benefici.

 3. 10 novembre, 2012 en 8:44 am

  A mi mágradaria fer-vos una una proposta: s´ha creat la necessitat de que el consumidor vagui al super a comprar l´aigua.
  Davant d´això jo prposaria crear una guia de fonts de les comarques girones per tal de donar una alternativa al usuari.Si hem d´agafar el cotxe per anar el super,perquè no agafar el cotxe per anar a la font?
  Una bona guia pràctica de fonts repertida massivament als llocs més populars i amb un bon pròleg explicatiu crec que podria fer canviar els hàbits a molta gent.
  Amb l´ajuda i coordinació de L´ANG i els seus socis i col.laboradors crec que ho podriem aconseguir.Jo com a soci m´agradaria col.laborar-hi.
  Gracies.
  joanrvila@eresmas.com

 4. 4 novembre, 2012 en 12:00 pm

  Hola,

  En un principi totes les entitats de la Plataforma Aiguaésvida tenen acces a formularis en paper de la recollida de firmes. Tot i així, té la mateixa validesa la firma online que la firma física. El més senzill es posar-te en contacte directament amb l’entitat en qüestió per saber els horaris que tenen obert al públic.

  Gràcies!

 5. Marta
  2 novembre, 2012 en 1:47 pm

  Hola,
  M’agradaria signar amb paper i boli. Com puc accedir al formulari format paper?
  Les signatures a través de la web tenen la mateixa validesa que en paper?
  Gracies.

 6. Xevi
  1 novembre, 2012 en 8:31 am

  Estic amb el Josep, el captcha no funciona bé.
  A banda el reglament no diu res d’especificar les adreces de residència… en tot cas les del comité organitzador:

  ANEXO II
  El nombre completo, la dirección postal, la nacionalidad y la fecha de nacimiento de los siete miembros del comité de
  ciudadanos, indicando específicamente el representante y los sustitutos así como sus direcciones de correo electrónico
  ( 1 ).

 7. 31 octubre, 2012 en 11:30 am

  hola,
  quan intentes entrar et diu “el certificado del sitio esta caducado” (o algo així), a la part de sota del missatge et diu que pots continuar,

  li doneu a continuar i ja podeu accedir a la web

  com mes serem, mes riurem

 8. 30 octubre, 2012 en 12:30 pm

  Hola,
  aquest formulari l’ha habilitat la Comissió europea per a tots els estats membres. Desgraciadament nosaltres no tenim accés per administrar-lo i intentar subsanar els errors que es poden produir. Nosaltres ho acabem de provar ara mateix i sí que funcionava.

  SI no funciona podeu provar alguna de les següents opcions:
  – Provar-ho amb un altre navegador
  – Borrar les cookies o galetes del navegador
  – Intentar-ho més d’un cop
  – Si encara no funciona, deixar-ho per una altra estona (hi ha períodes en què la pàgina pot ser que no operi correctament)

  Lamentem enormement les molèsties que això pot estar ocasionant, i de nou mil gràcies per donar suport a l’aigua.

 9. Montse
  30 octubre, 2012 en 8:19 am

  Hola,
  El formulari dona error quant vols introduir el país!!
  Salutacions,
  Gràcies

 10. Maria Méndez
  29 octubre, 2012 en 6:45 pm

  No hi ha manera de poder signar. No podríeu fer-ho una mica més fàcil?

 11. Rosa Mañosa
  29 octubre, 2012 en 9:51 am

  A mí també em passa com en Josep Ramos. No puc signar!

 12. Pau Masramon i Ordis
  25 octubre, 2012 en 3:34 pm

  Bon dia Josep. En primer lloc gràcies! Necessitem mínim 50.000 signatures a Catalunya. I 1.000.000 a tot Europa. A mi també em va passa això que dius. Només et puc dir que a base d’insistència ho vaig aconseguir.

  També agafem signatures amb paper i boli vull dir 🙂

  Sort!

 13. 25 octubre, 2012 en 1:31 pm

  no m’accepta la signatura. Poso les lletres que apareixen i em diu tres vegades que es erroni.

 14. 21 octubre, 2012 en 11:59 am

  La pàgina ha estat inoperativa durant unes hores, però ja torna a funcionar.
  Disculpeu les molèsties i moltes gràcies!

 15. Lupe Martinez
  19 octubre, 2012 en 7:11 am

  Bon dia,
  Estic intentant signar, però no hi ha manera, la pàgina està en blanc… Potser és problema meu?

 16. Pau Masramon i Ordis
  16 octubre, 2012 en 8:53 pm

  Observadors/es! Difoneu si us plau el link del blog de la plataforma Aigua és Vida, per tal que la gent pugui signar si vol a favor d’aquest ILP (Iniciativa Legislativa Popular) que vol preservar els cabals del rius. Que no quedi! 🙂