Canal Segarra GarriguesEbre

Qui hi guanya amb l’ERO de Gisa?

Dues setmanes enrere donàvem a conèixer que la direcció de Gisa havia fet oficial l’acomiadament de 100 dels 211 empleats, 27 dels quals de l’equip de treball amb seu a Tàrrega. Segons els sindicats, però, es tracta d’una privatització encoberta de la gestió de l’obra pública de Generalitat de Catalunya, donat que la reducció d’un terç del personal convertiria la societat en totalment inoperativa, per la qual cosa es derivaria bona part de la seva escomesa a l’àmbit privat, concretament a ASG (Aigües del Segarra-Garrigues).

El director general de Gisa, Josep Antoni Rosell, ha estat l’encarregat de presentar l’ERO que afecta Gisa. Curiosament, Rosell, de la mateixa manera que Germà Gordó, l’actual conseller de Justícia, formaven part del Departament d’Agricultura quan es va atorgar, l’any 2002, l’adjudicació de l’obra pública més cara de la història de la Generalitat, el canal Segarra-Garrigues, a ASG. Mentre el primer n’era el sotsdirector d’Infraestructures, Gordó ocupava la secretaria general d’Agricultura.Amb el canvi de govern i l’entrada del tripartit (PSC-ERC-ICV) a la Generalitat, Josep Antoni Rosell es convertia en el gerent d’ASG, empresa privada a la qual s’havia concedit l’obra del Segarra-Garrigues, encara que amb el retorn de CiU a la Generalitat, l’any 2010, Rosell tornaria a l’empresa pública en qualitat de director general de Gestió d’Infraestructures (GISA), que ara veurà mermada en escreix la seva plantilla a causa de la proposta d’ERO presentada pel mateix Rosell. És en aquest mateix mandat de CiU (2010-2012) quan Germà Gordó, aleshores secretari general de la Generalitat de Catalunya i mà dreta d’Artur Mas, assumeix el control directe sobre Gisa, que fins aquell moment havia depés de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.

Al seu torn, ASG, amb CiU al Govern i Rosell a Infrastructures, compta actualment amb el convergent Josep Grau com a president, després que exercís el càrrec de conseller d’Agricultura de 1999 a 2003, etapa en què també formaven part d’Agricultura Rossell i Gordó.

Font: Araponent

Article anterior

Noticia - Agua en venta

Següent article

Madrid busca vender el 49% del Canal por 1.000 millones y sin deuda

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *