Sin categoría

Reunió al Congreso Diputados perquè arribin sediments al Delta de l’Ebre

El 5 d’abril de 2017 vuit membres de la Campanya pels Sediments (Josep Juan Segarra, Josep Bertomeu “Polet”, Josep Juan Pla), entre els quals representants de SEO/BirdLife (Roberto Gonzalez), la Plataforma en Defensa de l’Ebre (Manolo Tomas i Ramon Carles), Ecologistes en Acció/Aigua és Vida (Quim Pérez) i la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre (Francesc Casanova) ens vam reunir amb diferents diputats per presentar les propostes que segueixen. Els diputats presents van ser: Pedro Arrojo i Jaume Moya (Podemos), Xavier Eritja (ERC), Marc Lamua Estanyol i Joan Ruiz Carbonell (PSOE), Ferran Bel (Grupo Mixto) i Jose Luis Martinez (Ciudadanos).

Els diputats ens van agrair la profunditat de les propostes presentades i es van comprometre a treballar per mirar d’arribar a un consens i presentar algunes de les propostes conjuntament (principalment els dos primers punts, que serien els + urgents ara mateix). Tanmateix van proposar la possibilitat de fer una esmena als pressupostos que tindria l’objectiu de contemplar una partida pressupostaria per fer un estudi de l’estat de les comportes de fons de les preses de Mequinensa i Riba-Roja.

Per altra banda, van assenyalar la importància de procurar establir contactes amb la Ministra de Medi Ambient per tal d’introduir aquest tema que afecta a tota la Conca de l’Ebre i a tota la Mar de l’Ebre (70 km de nutrients, fins i tot a la comunitatvalenciana) i afecta igualment a la sorra de les platges de tot el litoral espanyol i a la seguretat de tota la Conca de l’Ebre i, en especial, del Delta de l’Ebre.

Des de la Campanya pels sediments valorem positivament la trobada al Congreso de los Diputados i destaquem que el canvi de model per gestionar els sediments no seria responsabilitat d’un únic grup polític sinó de tots, i de tota la societat.

PROPOSTES:

més informació aquí

CampanyaSediments_5abril2017_CongresoDiputados

CampanyaSediments_5abril2017_CongresoDiputados_2

CampanyaSediments_5abril2017_CongresoDiputados_3

 

 

Article anterior

LA RED AGUA PÚBLICA (RAP) APOYA A VALLADOLID EN SU DECISIÓN DE RECUPERAR LA GESTIÓN PÚBLICA DEL AGUA

Següent article

La RED AGUA PÚBLICA i AIGUA ÉS VIDA davant la Llei de Pressupostos de 2017

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *