Dret humà a l'aigua i al sanejament

Reus Serveis Municipals SA amplia a 100.000 euros la partida d’ajuts solidaris al rebut de l’aigua

La societat municipal Reus Serveis Municipals SA ha aprovat aquest divendres 31 d’octubre la congelació de les tarifes del servei d’aigua i clavegueram, així com la dels serveis funeraris per l’exercici 2014. L’acord va en la línia de la congelació dels impostos i taxes municipals. El passat 17 d’octubre, el ple de l’Ajuntament va aprovar per tercer any consecutiu, la congelació de manera efectiva dels impostos que paguen la gran majoria de reusencs (IBI, impost de circulació, etc…); I per primera vegada en aquest mandat, la congelació de les taxes.

Ajut solidari
El consell d’administració de Reus Serveis Municipals SA ha aprovat també l’ampliació de la partida destinada a ajuts solidaris al rebut de l’aigua. Si aquest 2014 la partida ha estat de 30.000 euros, l’any que ve serà de 100.000. La Divisió d’Aigües de Reus Serveis Municipals SA, tramita aquest ajut a partir dels informes que elaboren els Serveis Socials municipals de persones que es considera que tenen problemes reals per pagar el rebut de l’aigua.

La dotació econòmica de la societat municipal se suma a les subvencions que gestiona la regidoria de Benestar Social per ajudar a pagar el rebut de l’aigua a persones amb escassos recursos. Així, aquest 2014, la regidoria ha gestionat una partida de 85.000 euros a la línia de subvencions per a persones en situacions econòmiques desafavorides; i una partida de 4.000 euros a la línia d’ajuts individuals d’emergència per pobresa energètica.

Carles Pellicer, president de Reus Serveis Municipals SA afirma: «Hem transformat el model d’empreses de l’Ajuntament amb la premisa de mantenir la qualitat dels serveis municipals. Per aquest motiu hem volgut visibilitzar en el primer consell d’administració la política del Govern de Reus d’atenció a les persones, especialment aquelles que més pateixen les conseqüències de ña crisi econòmica».

Primer consell d’administració
Reus Serveis Municipals SA ha pres aquest acords en la primera reunió del consell d’administració de l’empresa després de la transformació del model societari de l’Ajuntament. Aquesta transformació s’ha visibilitzat també en l’organització de la reunió que, per primera vegada, ha comptat amb la presència d’un representant del consell comarcal del Baix Camp per atendre els punts de l’ordre del dia de la Divisió de Serveis Funeraris.

Finalment, el consell s’ha constituït en Junta General d’Aparcaments i Mercats de Reus SA (AMERSAM), per aprovar el canvi de denominació de la societat, que passa a dir-se Reus Mobilitat i Serveis SA.

Font: Ajuntament de Reus

Article anterior

L'Aliança contra la Pobresa Energètica @APE_Cat a Radio Ciutat de Badalona

Següent article

Water charges (Ireland): Unite research shows deficit target will still be achieved if charges are abolished

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *