Remunicipalització

Santa Maria de Palautordera remunicipalitza l’aigua després de donar un mes a la Comunitat d’Aigües per resoldre les deficiències del servei

El ple aprova la intervenció temporal del servei d’abastament

El ple de Palautordera ha aprovat amb els vots del govern municipal (CiU, PP i ERC-AM), el vot en contra de la CUP i l’abstenció del PSC la intervenció temporal, del servei d’abastament d’aigua potable en el nucli urbà, que gestiona la Comunitat d’Aigües, SL, arran de les deficiències en el servei.

La intervenció serà per dos anys o bé fins que l’Ajuntament consideri que l’empresa està en condicions de seguir la gestió normal del servei. La decisió no serà efectiva, però, fins d’aquí a un mes, que és el termini que s’ha donat a l’empresa per resoldre els problemes.

La decisió municipal es pren després d’haver-se detectat diverses anomalies pels serveis tècnics municipals. La llista és llarga i l’Ajuntament argumenta fets com el baix rendiment d’explotació, l’increment de pèrdues, deficiències en les infraestructures d’abastament com la sèquia, la canonada principal o els pous, així com en la xarxa de distribució. També l’incompliment del pla director i la manca de planificació i deficiències de documentació.

En el mateix acord, l’Ajuntament adverteix que en cas que l’empresa deixi de prestar el servei més enllà del 12 d’octubre, es procedirà a la intervenció immediata. Durant el temps que el servei estigui intervingut el servei tindrà el mateix personal i material que ha tingut fins ara i l’Ajuntament designarà un interventor tècnic que substituirà totalment o parcialment els directius de l’empresa concessionària.

El Grup Municipal de la CUP va votar en contra de la mesura. En un comunicat, afirma que el motiu del deteriorament de la xarxa “ha estat la irresponsabilitat continuada de successius governs municipals” i alerta que la mateixa precarietat en la xarxa es dóna en barris com Can Bosc o Can Pagà, on Sorea gestiona el servei “tot i la notable diferència entre el que paguen de més per l’aigua aquests veïnats amb els del nucli central del poble”. La CUP proposa gestionar el servei per mitjà d’una entitat comunitària amb presència dels consumidors i els socis de l’empresa concessionària.

Font: El 9 nou

Article anterior

Aigües de Mataró destinarà 65.000 euros al fons social

Següent article

El primer Foro Andaluz del Agua propone blindar la gestión pública

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *