Sin categoría

Sol·licitem participar en la Comissió político-tècnica sobre la gestió del servei d’Aigua que engega l’Ajuntament de Mollet

Cal una auditoria tècnica i econòmica i estudis independents que determinin quin és el millor model. La tendència mundial de remunicipalització de l’aigua arriba a Mollet

La concesió signada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb SOREA companyia de la multinacional AGBAR – Suez finalitza l’any 2020. En el ple de novembre de 2016 de l’Ajuntament es va aprovar una moció per unanimitat per endegar uns estudis que determinin quin és el millor model de gestió. Així mateix, obrir una Comissió político tècnica sobre l’aigua durant el primer semestre de 2017, aprovar un calendari, dotar-la de recursos econòmics i facilitar tota la informació relacionada amb la qüestió a tractar.

Tot just, uns dies abans de finalitzar el termini, l’Ajuntament de Mollet l’ha convocat per al proper 29 de juny. La Taula de l’Aigua de Mollet com a grup d’interès sobre aigua ha demanat la seva participació. La resposta oficial de l’Ajuntament ha estat que en aquesta primera convocatòria es determinaran els seus membres i que proposarà la nostra participació. Així mateix, demanem també com a parts interessades la participació de la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, la Federació de Veïns de Mollet i el representats dels treballadors de l’actual concessionària.

La Taula de l’Aigua reitera el seu interès en participar amb l’objectiu d’enriquir el debat i decisions des de la seva perspectiva, experiència i coneixements de cadascuna de les diverses i plurals organitzacions que en formen part. La Taula de l’Aigua de Mollet considera que l’Ajuntament de Mollet ha de facilitar una Comissió sobre el model de gestió de l’aigua transparent, ben informada, calendaritzada i de gran rigor. El termini de l’actual concessió finalitza el 2020, per la qual cosa la liquidació de la concessió d’aigua a Mollet i la presa de decisions és exigent i requereix una urgent transferència d’informació i la seva permanent actualització. Per la qual cosa, sol·licitem es realitzi una auditoria tècnica i econòmica de l’actual gestió, s’endeguin estudis independents que avaluïn quin és el millor model de gestió de l’aigua per a la ciutadania de Mollet i s’executin tots els processos administratius que la llei fixa per la liquidació de l’actual concessió a la finalització de l’actual i es justifiqui adequadament el nou model de gestió de l’aigua a Mollet que nosaltres, com de forma generalitzada succeeix, considerem que ha de ser públic i democràtic.

L’aigua és un dret humà i un bé comú. La remunicipalització de l’aigua és una tendència mundial que arriba com una onada a Mollet. Per la qual cosa, la Taula de l’Aigua de Mollet aposta per un model públic, democràtic, transparent i participatiu. L’aigua és essencial per a la vida de les persones, els ecosistemes i la biodiversitat. Per tant, de cap manera pot ser un producte de negoci. A més a més, els fets demostren que els models de gestió pública de l’aigua són més eficients, econòmics, respectuosos amb els seus treballadors i amb els ecosistemes fluvials que són font de vida.

trias-marigó
Article anterior

Els exalcaldes de Blanes, Trias i Marigó, investigats per la gestió de l'aigua

Següent article

Avui, el riu, riu. I més que riurà, espero... de Jesús Soler, membre del Grup de Defensa del Ter

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *