Notícies

Terrassa – La còmoda majoria per la gestió pública del servei de l’aigua arriba al ple

Pràctica unanimitat en acusar Aigües de Terrassa de no acceptar el lideratge de l’Ajuntament i de judicialitzar el procés. CiU s’absté a l’espera de conèixer tots els informes

El ple ha solemnitzat aquest dijous el front polític comú de quatre partits en defensa de la gestió publica de l’aigua. Poc més de 24 hores abans el PSC, Terrassa en Comú, Esquerra-Mes i la CUP feien una insòlita roda de premsa conjunta per visibilitzar que la municipalització del servei té el suport del 75 per cent del ple.

La incògnita era el sentit del vot de Convergència i Unió, soci de govern del PSC. Els nacionalistes s’han abstingut adduint que encara falta conèixer algun informe sobre els models de gestió de l’aigua. El PP ha defensat que tampoc té clara la decisió però hi ha votat en contra, igual que Ciutadans, aquests sí clarament a favor que el servei el presti una empresa externa.

Marc Armengol, tinent d’alcalde Territori i Sosteniilitat: “L’Ajuntament de Terrassa és titular inqüestionable del Server de l’aigua i com a tal té tota la llibertat per decidir quina gestió vol, una decisió que ha de pendre el ple en funció dels interessos de la ciutadania, no els d’una empresa privada”.

Xavi Matilla, portaveu de TEC: Oportunitat històrica de Terrassa després de 75 anys de cedir el control de l’aigua a una empresa privada tenim l’oportunitat de recuperar la gestió directa “.

Maria Sirvent, portaveu de la CUP: “No ens fa falta cap informe tècnic per saber que la gestió publica és l’única forma de garantir  la universalització del servei ni per saber que la lògica del mercat no és preocupa per la sostenibilitat“.

Populars i Convergents han retret als defensors de la moció les presses en debatre-la quan encara no estan definides quines alternatives hi haurà sobre la taula.

Miquel Sàmper, portaveu de CiU:En tot moment nosaltres hem dit que el nostre posicionament eria quan tinguem tots els elements necessaris per tenir la formació sobre el cost de la reversió dels actius i del valor dels bens demanials“.

Álex Rodríguez, portaveu del PP: “Les presses per decidir en tres una gestió directa o indirecta és basa en que Mina posa pegues però no està escrit enlloc que la gestió indirecta de l’aigua l’ha de fer sempre Mina i amb això vostès enganyen”.

Javi González, portaveu de Ciutadans: Encara està l’Ajuntament estudiant quines son les opcions per prestar el servei i quan estiguin les alternatives seria legítim optar per un model o l’altre en funció de la seva ideologia però no s’han estudiat les alternatives“.

On sí que hi ha hagut pràcticament unanimitat, amb un sol vot en contra del PP, és en considerar que Aigües de Terrassa no accepta el lideratge de l’Ajuntament en el tema de l’aigua i en què l’empresa concessionària està judicialitzant aquest procés.

El què no està clar és si s’acabarà fent el procés participatiu per a què els terrassencs puguin opinar sobre quin model volen. I és que la decisió final la tindran els mateixos regidors que aquest dijous, majoritàriament, han votat per la gestió pública de l’aigua.

Diversos membres de la Taula de l’Aigua han seguit atentament tot aquest debat.

Font: Terrassa Digital (Feu clic a l’enllaç per veure un vídeo)

Article anterior

TREBALLANT PER L'AIGUA NETA, CLARA I NOSTRA A TORELLÓ

Següent article

De pobres energètics 9%

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *