Agència Catalana de l'Aigua (ACA)Articles

Una Bona Notícia!!!! Què també n’hi ha. (Escrit de Jaume Solà, exdirector de l’Agència Catalana de l’Aigua)

Deixa’m explicar-te avui una història d’èxit. Una BONA NOTÍCIA.
 
Sí, ja sé que, cada vegada que reps un correu meu, especialment quan ja no pots aguantar més males notícies (que les xarxes en van plenes), tens la saludable intenció d’esborrar-lo directament; de passar de ‘tanta nit i tanta boira’. Jo també ho faig.
 
Però avui em complau posar de relleu una bona notícia per a la comunitat, en un aspecte per al qual hi tinc una especial i personal devoció: la gestió de l’aigua.
 
Un poble ha tingut el valor de pensar en el seu futur, fill i néts. A Montornès del Vallès han recuperat la gestió pública del servei de distribució d’aigua potable als seus ciutadans. Després de 50 anys!!


Un dels avantatges a partir d’ara serà la transparència en la gestió del servei. Cada any faran la liquidació de comptes i prendran la decisió sobre quines prioritats reben els diners disponibles per a inversions de millora. 

No estaran sols. Ho faran a través d’un Consorci públic (el CONGIAC, el Consorci per a la Gestió d’Aigües de Catalunya), una entitat pública local on estan associats diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i del medi ambient.

 

La cosa no només té un caràcter de decisió política (afavorir a la gent del carrer i no a negocis privats) ni ideològic (controlar la gestió, fer-la transparent, establir prioritats en funció del bé comú i no dels interessos comercials del gestor privat) sinó que, principalment té avantatges quant al benestar de la gent (manteniment del preu de l’aigua, eventual futura reducció, tarifa social al 50% per a les famílies de pocs recursos, i supressió de sobre-costos no associats a l’aigua).

 
Tota gestió pública ha de passar pel sedàs del seguiment crític i per la prova dels seus resultats. Òbviament.
Però no em negaràs que té bona pinta.

 

http://plataformaaiguaesvida.wordpress.com/2014/12/12/montornes-recupera-la-gestio-de-laigua-despres-de-mig-segle/

 
Quantes coses té per aprendre la Ciutat de Barcelona i la majoria dels municipis del seu entorn! No n’aprendran mai?
 
Que tinguis un bon dia.
Salut
Jaume Solà
Article anterior

Montornès recupera la gestió de l'aigua després de mig segle

Següent article

El Govern posa en marxa l'anul·lació del concurs d'ATLL

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *