Sin categoría

Us presentem el (Co)incidim i us animem a respondre una enquesta

Us presentem el (Co)incidim i us animem a respondre una enquesta 

Des de gener de 2020 que un conjunt d’organitzacions signants del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB ens trobem per treballar una proposta conjunta amb l’objectiu de facilitar i millorar la participació ciutadana en el servei de l’aigua a l’AMB. 

El 2010 les Nacions Unides van reconèixer el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament. Tots els drets humans contemplen uns principis bàsics com son la igualtat i no discriminació en la seva garantia, la rendició de comptes i la participació i inclusió. 

És per això que hem posat en marxa (Co)incidim, una plataforma digital de codi obert i lliure per pensar entre totes com millorar la governança de l’aigua i apropar-la a tota la ciutadania interessada. 

L’AMB és un territori format per diferents municipis i realitats. La seva extensió i complexitat fa que l’articulació de processos participatius en el marc propi de l’AMB sigui gairebé nula. 

Alhora, l’AMB compta amb institució que decideix qüestions molt importants per a les nostres vides i que per tant necessita de la fiscalització, col·laboració i participació ciutadana. Davant d’aquesta situació, i tenint en compte el reclam de les més de 270 organitzacions de l’AMB que demanen un Observatori Metropolità com a espai per fer efectiu el co-govern de l’aigua i vetllar per la gestió del servei com a bé comú, creiem que la incorporació d’eines digitals pot millorar la participació necessària en el sector de l’aigua. 

Per començar a col·laborar, us animem a respondre la següent enquesta per conèixer les vostres percepcions sobre el servei de l’aigua a l’AMB i enfocar el pla de treball de cara a elaborar una proposta concreta de l’Observatori Metropolità de l’Aigua. Només has de dedicar-hi 3 minuts. 

Participa per millorar la gestió de l’aigua a l’AMB i fer-la més democràtica! 

 https://coincidim.cat/processes/aiguaAMB/f/24/

Article anterior

Presenten queixa al Síndic de Greuges per la pujada del rebut d’aigua i residus del 13,4 % a Mollet

Següent article

La Red Agua Pública exige una profunda revisión del Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo (SINAC)