RemunicipalitzacióTer, Tordera, Muga i Fluvià

Vídeo – Roda de premsa de Torello #remunicipalitzemaigua

Un 87% del global de la població dels municipis de la conca del Ter viuen en municipis que tenen privatitzada la gestió del servei municipal d’aigua. La campanya pretén donar la volta a la situació i treballar per remunicipalitzar el servei.

 

1401_Roda de premsa Torelló
Aquesta plataforma agrupa diferents moviment socials, veïnals i ecologistes. Ahir van presentar les dades que han recollit sobre la gestió municipal de l’aigua, dels municipis de la conca del Ter, en uns terrenys propers a les obres de la potabilitzadora d’Osona nord. La planta és just al costat de Torelló, municipi on la concessió a l’empresa que gestiona el servei actualment acaba l’any 2018. Aigua és vida ja ha començat a mantenir reunions amb aquest ajuntament i d’altres que es troben en una situació similar per demanar que es remunicipalitzi la gestió de la xarxa.54 dels 116 municipis de la conca del Ter als quals s’ha sol·licitat informació l’han facilitat a la plataforma. Un 46 per cent gestionen directament l’aigua. Però en número d’habitants els percentatges són diferents: un 87 per cent de la població del global d’aquests municipis rep un servei de gestió privada. Aigua és vida assegura que, un cop a mans privades, els ajuntaments no controlen la informació de l’estat de la xarxa i les seves necessitats reals de manteniment. I, en el que el col·lectiu defineix com a pràctica estesa, denuncia que quan s’acosta la fi del contracte les empreses ofereixen finançament d’inversions a canvi d’una ampliació de la concessió.

Des d’Aigua és Vida qualifiquen d’il·legítims els contractes de concessió que tenen municipis com Viladrau, Gurb, Santa Cecília i sobretot Vic, signat el 1949, i amb una durada de 99 anys.

Font: El9nou
Article anterior

Informe - El descontrol de la gestió de l'aigua a la conca del Ter

Següent article

Alfés recupera la gestió municipal de l'aigua al trencar amb la concessionària

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *