Remunicipalització

Volen municipalitzar l’aigua de Massanes

Els quatre caps de llista a Massanes (PSC, Entesa, Acord Municipal i CiU) han signat un compromís per treballar perquè la gestió de l’aigua sigui municipal, com ja ho havia estat en el passat. L’alcalde i candidat d’Independents per Massanes-Acord Municipal, Joan Pou, admet que, des que va accedir al càrrec, busca la fórmula “per abaratir el rebut”.

Segons detalla Pou, alcalde des de fa un any, el canvi de gestió de l’aigua podria passar a l’Ajuntament o bé al Consorci per a la gestió d’Aigües de Catalunya (Congiac), on hi ha representants municipals de Reus, Vilanova i la Geltrú i Arenys de Munt, entre altres municipis.

El compromís per a la gestió pública de l’aigua de Massanes ha estat una iniciativa de la plataforma Aigua És Vida, que recull la filosofia del Pacte Social per l’Aigua a Catalunya. El text reclama, entre altres coses, “un model de gestió pública o comunitària de l’aigua, sense ànim de lucre […]”.

Queixes de la concessió
Membres de la plataforma Aigua És Vida han criticat l’empresa concessionària de l’aigua a Massanes, Abastaments d’Aigua del Tordera SL (AAT SL). Segons el contracte signat amb l’Ajuntament el 18 de febrer del 2011, i que es prorroga mensualment, l’empresa té un 12% de benefici empresarial del total de la despesa del servei. D’altra banda, el Síndic de Greuges ha desestimat la denúncia presentada per un grup de veïns el maig del 2014 contra la pujada del rebut aprovada al març. Els afectats havien presentat signatures contra la gestió d’AAT SL (el maig del 2014 i, recentment, al febrer).

Font: El Punt Avui

Article anterior

[Vídeo] Querella d'Aigua és Vida a l'AMB

Següent article

ICV vol un servei d'aigües municipal

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *