Sin categoría

[Comunicat] Una baixada del preu de l’aigua d’un 4,5% no és suficient. Remunicipalitzem l’aigua!

Agbar-Suez guanya 31 M€ anuals a l’AMB

 

  Agbar Suez és aigua passada. Remunicipalitzem l’aigua!

 

Avui el Consell Metropolità de Barcelona votarà que l’empresa mixta que abasteix d’aigua 23 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) baixi el preu en un 4,5%. Si bé celebrem que l’ÀMB pugui trencar l’escalada de preus d’un 61’45% produïda al rebut de l’aigua de l’any 2.008 al 2.015, mentre es tallava el servei d’aigua a 75.000 famílies, ens sembla una reducció del preu del tot insuficient atesos els 31 M€ anuals de benefici que aconsegueix aquesta empresa mixta controlada per Agbar conjuntament amb a la Caixa en un 75%.

D’altra banda, tal com denunciem al video L’estafa del negoci de l’aigua, la creació d’aquesta empresa mixta es va crear afavorint la multinacional Agbar-Suez en contra dels interessos de l’AMB i dels gairebé 4 milions de persones que hi viuen. El fet que Agbar-Suez encara estigui gestionant aquest servei és incomprensible. 

A això se li suma la manca de capacitat de fiscalització de la gestió d’aquesta empresa mixta controlada per AGBAR, que utilitza els tribunals per recórrer qualsevol intent de regulació i petició d’informació per part de l’administració o de la ciutadania.  Així com, les peticions de poder pensar amb la ciutadania quin és el model de gestió de l’aigua que es vol per a l’AMB.

Per tot plegat, exigim s’endegui la remunicipalització del servei d’aigua el més aviat possible tal com més de 260 entitats de tot tipus reclamem al Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica. Cal iniciar de forma decidida el camí cap a un servei públic i democràtic amb una gestió eficient i eficaç que vetlli per l’acompliment del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament, la preservació dels ecosistemes aquàtics que l’alimenten i la creació d’un espai democràtic on la ciutadania pugui fer-ne un adequat control.

Article anterior

L'estafa d'Aigües de Barcelona. Article d'Opinió de Susanna Abella. Publicat a La Directa

Següent article

[Comunicado] Propuestas RAP (Red Agua Pública) ante elecciones generales 10N