Convocatòries

Convocatòria de concentració a Barcelona “PROU RIUS SEGRESTATS”

En motiu de la Comissió de Desembassament del Ter i el Llobregat que es celebrarà a l’ACA, convoquem a una concentració de protesta i posterior Roda de Premsa per exigir la cancel·lació sense indemnització de les concessions hidràuliques abusives. Posant fil a l’agulla a la discussió que s’inicià a l’Àgora de l’Aigua pel retorn dels cabals ecològics a les conques catalanes, Aigua és Vida us convoquem davant de la seu de l’ACA el dia:

24 d’abril a les 11.30h (C/ Provença, 204-208, Barcelona)

Els cabals ambientals són una peça clau per la qualitat dels nostres rius i la gestió sostenible de l’aigua a Catalunya. El Pla sectorial de Cabals de Manteniment són una eina eficaç per complir aquests objectius, però raons polítiques no permeten la seva aplicació atès que no s’aproven el Plans Zonals d’Implementació de Cabals de Manteniment. Per altra banda l’ACA no tira endavant la recuperació de concessions hidràuliques abusives per així no pagar indemnitzacions quan per llei no s’ha de fer perquè el cabal ecològic és una restricció prèvia a qualsevol ús. Des de AeV aquest dijous 24 volem reclamar que s’apliqui d’immediat el Pla Sectorial de Cabals de Manteniment de totes les conques internes de Catalunya i que això és faci sense la necessitat de cap tipus de concertació amb els titulars de les concessions preexistents.

També les diferents entitats participants aprofitarem per presentar instàncies a l’ACA amb l’informe “L’establiment de cabals de manteniment i les concessions preexistents” elaborat per Ecologistes en Acció, on a partir d’un dictamen del Consejo de Estado dónaarguments legals per afirmar que no existeix dret d’indemnització en els retorns de cabals provinents de concessions d’aigua per raons de cabals ambientals.

Així doncs, aquell dia farem una concentració davant de l’ACA amb una gran pancarta “PROU RIUS SEGRESTATS”, cartells de rius eixuts, samarretes blaves reivindicatives i altres elements vistosos que podeu aportar relacionats amb la qüestió. Denunciarem davant l’administració i la premsa l’assecament antròpic dels rius, l’afebliment democràtic que suposa la situació actual i demanarem l’aplicació dels Plans Sectorials de Cabals de Manteniment i el compliment de la Directiva Marc Europea. També denunciarem la desaparició dels Consells de Conca i la delegació de les seves feines a la Comissió de Desembassament.

Amics de l’aigua, som-hi !

P.D: agraïm que en facis difusió

Article anterior

La PDE posa deures urgents al Govern per fer el seu camí a Europa contra el pla de conca

Següent article

"El tractament informatiu se centra en l'alarma dels terratrèmols, després perden l'interès"

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *