Sin categoría

Convocatòria en Defensa de l’Ebre a Barcelona – PETICIÓ SUPORT @JovensEbre

Com ja sabreu, el passat 08 de gener de 2016 el Consell de Ministres del Govern en funcions de l’Estat Espanyol va aprovar  12 PHC (Plans Hidrològics de Conca), entre ells el PH de la Conca de l’Ebre.

En aquest PH s’han fet concessions d’aigua per a 450.000Ha noves de regadiu (principalment a l’Aragò i La Rioja) i es preveu la construcció de 35 nous embasaments, al mateix temps que s’ha marcat un “cabal ecològic” ridícul per al tram final de l’Ebre d’entre 100 i 70 m3/s.
La més que probable creació dels Bancs d’Aigua, que permetran vendre les noves concessions de drets d’aigua entre usuaris de diferents conques hidrogràfiques són també una amenaça per a la supervivència del Delta de l’Ebre.
La construcció del Canal Xerta-Sènia, la porta del transvasament de l’Ebre cap al País Valencià i el Canal Segarra-Garrigues, la porta del transvasament de l’Ebre a Barcelona són en realitat el pla B de l’antic PHN.
A més a més, cal tenir en compte que malgrat l’any 2004 es van derogar alguns capítols del PHN (entre ells els referents als transvasaments de l’Ebre), simultàniament es van declarar com a Obres d’Interés General, tots un segui de projectes i infraestructures  de la part alta de la conca destinades a regular i controlar controlar el cabal de l’Ebre que eren completament imprescindibles per tirar endavant els transvasaments derogats.
Tot plegat, fa preveure que el futur Pla Hidrològic Nacional accelerarà el procés de mort ambiental dels rius de la conca de l’Ebre i de les seves zones humides, amb especial gravetat al Delta de l’Ebre.
El nou Pla Hidrològic també aprofundirà en les polítiques de mercantilització i privatització de l’aigua i la seua gestió.
Ara és més necessari que mai que iniciem un procés mobilitzador en clau de país per tal d’evitar que que es materialitzen totes questes previsions.
Amb aquest objectiu, us emplacem a que doneu suport al manifest i convocatòria de concentració que fem per al proper Dijous 4 de Febrer a les 19’30h davant a de la Delegació del Govern Espanyol, per demanar la derogació inmediata del Pla de Conca de l’Ebre.
CARTELL JÓVENS
 
Així mateix, us demanem que dinfongueu a través de les xarxes socials les convocatòries del 4F a Barcelona i el 7F a Amposta i que feu una crida a als vostres membres/militants/afiliats a que participen de forma activa en les mobilitzacions.
 
En cas de que decidiu donar suport a la convocatòria del 4F a la Delegació del Govern Espanyol, us agrairem que envieu e-mail a jovensebre@gmail.com per tal que us incloguem a la llista d’entitats, col·lectius , organitzacions, sindicats i partits polítics que hi donen suport que farem pública el dimarts 2 de febre mitjançant nota de premsa.
 
Us convidem a fer extensible aquesta petició a aquelles entitats, col·lectius, organitzacions, sindicats i partits polítics que considereu oportú.
Jóvens de les Terres de l’Ebre
Article anterior

[Nota de Premsa] Aigua és vida demana un informe de tarifes a l'Ajuntament d'Igualada per saber si hi ha sobrecostos al rebut

Següent article

El nou govern de Catalunya ha d'aprovar urgentment un Pla de Gestió Sequeres

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *