LleidaRemunicipalització

El 17Maig arrenca @Multireferendum a Lleida amb unes jornades sobre Aigua i Democràcia

El pròxim 17 de maig vine a la jornada “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”, una jornada que aglutinarà plataformes i moviments socials d’arreu de l’estat espanyol que han iniciat accions participatives per donar veu a la ciutadania per defensar la gestió pública de l’aigua davant de processos privatizadors i especulatius.Alcázar de San Juan

Comptarem amb gent de la Plataforma contra la privatització  de l’Aigua a Alcázar que van impulsar un referèndum popular per  frenar la privatització a mans d’Aqualia en el que van participar  11.000 persones d’un total de 39.000 habitants i haver protagonitzat  grans manifestacions.

El Puerto de Santa María

 

 

 

A El Puerto de Santa Maria després d’un procés de privatització totalment irregular a mans d’Aqualia la Plataforma Aguas del Puerto no se vende va decidir tancar-se a l’Ajuntament per tal d’exigir la convocatòria d’una consulta popular.

Madrid

 

A Madrid, la Plataforma contra la privatització del Canal Isabel II van realitzar diferents manifestacions i una consulta popular en la que van participar prop de 167.000 persones per defensar la gestió pública i participativa de l’aigua.

Roda de Ter

 

 

A Roda de Ter la Plataforma Aigua és vida iniciava amb un acte irònic i reivindicatiu una campanya per la remunicipalització de l’aigua a tot Catalunya.

Vilanova i la Geltrú

 

 

 

Per altra banda, Vilanova i la Geltrú els treballadors de l’empresa pública d’aigua i els veïns iniciaven una campanya popular en contra la privatització de l’aigua. Amb pocs dies recolliren 5.000 signatures.

Aquestes i d’altres seran algunes de les veus amb qui podràs parlar el pròxim dissabte 17 de maig al matí al rectorat de la Universitat de Lleida. Però no són les úniques les mobilitzacions arreu del territori que defensen l’aigua, els testimonis de Candeleda,Remunicipalisation un poble de 5.200 persones en el que 3.000 persones firmaren en contra la privatització, o les manifestacions de Laguna de Duero que pararen la privatització, les mil i una accions que han realitzat els veïns  i veïnes a Jerez i els impactes que la privatització ha tingut en talls a La Barca o Múrcia. Queda clar doncs la voluntat de la ciutadania de defensar els drets humans que com l’aigua són indispensables per la vida, avui més que mai, cal iniciar una onada de remunicipalitzacions, cal rescatar l’aigua posar fi a la seva mercantilització, tal i com han fet París, Berlín, Buenos Aires… i tantíssimes ciutats a tot el món que han patit els abusos de la privatització i l’afany de lucre desmesurat.

 

1405_cartell2_v4

Article anterior

Vota SÍ. Referendum Aigua: Lleida del 17 al 25 de Maig

Següent article

La PDE enceta la via judicial contra el pla de conca amb un contenciós al Suprem

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *