EbreEuropa

La PDE tornarà a Brussel·les per la seva queixa contra el Pla Hidrològic de l’Ebre

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) tornarà el pròxim 22 de juny a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per defensar, per tercer cop, els arguments de la seva queixa contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Presentada l’any 2012, el moviment antitransvasament vol mantenir el debat obert sobre els incompliments de la normativa comunitària que suposa. Més encara, quan el govern espanyol ha d’aprovar la revisió del Pla abans de finals d’any.

Segons ha explicat la PDE, una delegació de l’Eurocambra podria visita el delta de l’Ebre i la zona del Tajo a principis de l’any vinent per analitzar si la política hidrològica del govern del PP respecta les diferents directives europees. «L’objectiu és que la queixa es mantingui oberta perquè el nou pla que s’ha presentat i està en procés d’al·legacions és igual que l’anterior: la mateixa proposta cabals, de regadius i sense fer cap avenç important respecte al que va sol·licitar la UE. Creiem que és motiu infracció comunitària que, un cop estigui presentat, ja apareixerà», ha argumentat la portaveu de la PDE, Susanna Abella.

La PDE creu que l’interès del Parlament Europeu per la política hidrològica espanyola i els possibles incompliments de la normativa comunitària es podria veure refermat amb una visita d’una delegació comunitària, a principis de l’any vinent, a les conques on major impacte pot generar la llei del govern espanyol i més contestació ha aixecat: la de l’Ebre, especialment al tram final i al Delta, així com la del Tajo. «El que hi ha darrere de tot plegat és intentar interconnectar les conques de l’Ebre, el Tajo i el Segura. Es proposa que el Tajo i l’Ebre siguin els que cedeixin l’aigua», ha recordat Abella.

En aquests moments, la PDE continua la seva campanya de recollida d’al·legacions en contra de la revisió del Pla Hidrològic de l’Ebre. -ACN

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

Imputats dos directius d´Iberpotash i tres de la Generalitat per delicte ambiental

Següent article

[Cartell] Seminari Medi Natural i qualitat de l'aigua 6 de juny a Girona

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *