Sin categoría

#NatrosBaixem a la manifestació convocada per la @PDE per al #7FAmposta

El Delta de l’Ebre és un espai especialment emblemàtic però també molt vulnerable i amenaçat. Aquesta Reserva de la Biosfera té el greu risc de desaparèixer per les amenaces que pateix. Al tram baix del riu Ebre no arriba prou aigua ni sediments. A hores d’ara en la seva conca s’hi reguen 900.000 hectàrees i s’han construït 136 embassaments, cosa que impedeix el compliment dels cabals ecològics pel gran consum d’aigua en regadiu i la circulació de sediments fins al Delta és impossible a acumular-se en el seu fons. 
Tot i això, com el paper ho suporta tot, el nou Pla Hidrològic de l’Ebre planifica l’augment de 450.000 noves hectàrees de regadiu i 43 nous embassaments. Si aquesta greu planificació hi sumem els impactes del canvi climàtic és un fet que el Delta de l’Ebre pot morir.
La Plataforma de l’Ebre porta molts anys defensant el riu i el Delta. En motiu de la visita de 8 Eurodiputades al Delta de l’Ebre el proper 8 de Febrer d’enguany, la PDE ha convocat a Amposta per al dia abans, el 7 de Febrer, una gran manifestació.
Per aquest motiu, AiguaesVida, Ecologistes en Acció, Enginyeria sense Fronteres i Jovens de les Terres de l’Ebre han muntat autobusos des de Barcelona per a donar suport a la PDE. Per aquest fet, us animem a participar en aquesta campanya de twitter que té per objectiu animar al màxim de barcelonins i barcelonines a què viatgin amb nosaltres i participien en una manifestació històrica, festiva i reivindicativa que demostri que els catalans i catalanes no estem d’acord amb aquest absurd Pla que posa tan en risc el nostre preuat i vulnerable Delta de l’Ebre. 
Article anterior

A Catalunya hi ha una llei per no patir pobresa energètica i desnonaments que sembla no existir

Següent article

[Nota de Premsa] Aigua és vida demana un informe de tarifes a l'Ajuntament d'Igualada per saber si hi ha sobrecostos al rebut

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *