Agència Catalana de l'Aigua (ACA)Aigües Ter Llobregat (ATLL)

[Notícies] ATL tornarà a ser una entitat pública el gener de l’any que ve

Artadi anuncia que l’executiu ja ha comunicat l’anul·lació del contracte actual com a primer pas

 

El nou govern de la Generalitat continua avançant cap a la reconversió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) en una empresa pública. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat ja ha comunicat l’anul·lació del contracte actual com a primer pas per “tenir una nova entitat de dret públic” el gener del 2019.

“Això obre la porta a la creació d’aquesta nova entitat de dret públic, amb voluntat que entri en vigor el gener del 2019”, ha confirmat Artadi, i ha afegit que des d’ara i fins al gener “es faran els tràmits per tenir enllestida aquesta entitat”.

El canvi de titularitat de mans privades a públiques era un dels compromisos del nou govern de la Generalitat. Durant el debat d’investidura, el president Quim Torra ja es va comprometre a convertir ATLL de nou en una empresa pública, després de la polèmica arran de la seva adjudicació.

Aquest era, de fet, un dels eixos del pla de govern per a la legislatura i una de les condicions indispensables per tenir el suport de la CUP.

La concessionària que gestiona el servei d’abastiment d’aigua es va vendre el 2012 per 1.000 milions d’euros a un consorci liderat per Acciona, fet que la va convertir en la privatització més important de la història a Catalunya. D’aquests diners, el Govern ja n’havia ingressat més de 300 milions. Posteriorment els tribunals, tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com el Suprem, van anul·lar l’adjudicació a Acciona.

El TSJC va considerar que la Generalitat va modificar les clàusules del concurs en un aclariment sobre el calendari d’obres que va fer el director de serveis del departament de Territori i Sostenibilitat. Això, segons el tribunal, suposava una modificació del concurs “afectada per dos dels motius de nul·litat” que preveu la llei, com són la falta de competència i la falta d’un procediment exigible. El Suprem va dir, a més, que aquest aclariment va afegir “confusió” en un “moment capital” del concurs.

 

Font: diari Ara – https://www.ara.cat/economia/ATLL-tornara-entitat-publica-gener_0_2028997249.html

Article anterior

[Notícia] BCN concluye que Agbar actuó sin contrato hasta el 2012

Següent article

[Notícia] La Generalitat concede un año más de prórroga a Iberpotash para abocar residuos

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *