Sin categoría

Difon i vine a #ÀgoraAigua de Catalunya – 22 de Març, Dia Mundial de l’Aigua a Manlleu

Difon i vine a l’Àgora de l’Aigua de Catalunya

Trobada dels moviments socials de l’aigua de tot Catalunya

El proper 22 de Març, Dia Mundial de l’Aigua

A Manlleu

Diferents organitzacions que treballem per una gestió no mercantil de l’aigua i per la preservació dels ecosistemes fluvials hem organitzat una trobada de tots els col·lectius i persones que treballen o volen treballar per una gestió no mercantil de l’aigua, pel bon estat ecològic de les masses d’aigua i de cara a iniciar processos de remunicipalització del servei bàsic de l’aigua, perquè l’aigua és un bé comú i un dret humà.

Considerem que cal tornar a fer sentir la veu de la ciutadania davant un govern que no té cap interès en resoldre el problema de la contaminació dels nostres rius, cap interès en garantir un cabal ecològic dels mateixos ni cap interès en evitar els talls d’aigua que milers de catalans i catalanes estan patint. Per contra impulsa privatitzacions com les d’Aigües Ter Llobregat i estudia transvasar l’aigua del Canal Segarra Garrigues (obra amb una desviació pressupostària de gairebé 1000M€) a Barcelona o fer-hi arribar el Roina.

Aquesta jornada hauria d’abordar tres grans temes que configuraran l’imaginari col·lectius que hauria de regir les polítiques hídriques de Catalunya: la qualitat, la quantitat i la gestió. El programa orientatiu situaria el diàlegs sobre qualitat i quantitat al matí, i el model de gestió així com una assemblea final a la tarda.

Considerem que la millor data i la més senyalada per dur a terme una jornada d’aquestes característiques és el pròxim 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, i ens emplacem a Manlleu, a la conca del Ter per celebrar a la vegada els 25 anys del Grup de Defensa del Ter. La trobada començarà a les 10h i acabarà a les 18h.

Les inscripcions ja estan obertes, així que si tens interès en participar omple el següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/1B17Ba5ZQsM18qitIPYlx7jCtziF3UQvrg2B7NTtT9_s/viewform

També demanem disculpes per avançat a aquelles entitats que les agafem a contrapeu i que ja tenien algunes activitats previstes pel pròxim 22 de març. El temps se’ns ha tirat a sobre i no hem pogut llençar-ho amb prou temps. L’organització de l’Àgora de l’Aigua no és tancada, tot el contrari és un espai obert on cada dia volem sumar entitats que se sentin còmodes en aquest marc de treball. Així que si pertanys a alguna organització i voleu ser convocants i implicar-vos en la preparació de la trobada escriu-nos a aiguaesvida@gmail.com.

Entitats impulsores a data 24 de febrer,

Aigua és Vida

Ecologistes en Acció

Enginyeria Sense Fronteres

Grup de Defensa del Ter

Plataforma en Defensa de l’Ebre

Prou Sal

Xarxa Nova Cultura de l’Aigua

Article anterior

Entrevista @versiorac1 a @eloibadia de l'Aliança per combatre la #pobresaenergètica

Següent article

Qui no s’ho pugui pagar, a la font!

2 Comentaris

  1. […] amb moltes altres organitzacions,  és convocant de la trobada dels moviments socials de l’aigua a Manlleu, el proper 22 de març i allà demanarà un recolzament  explícit de tot el moviment  […]

  2. […] amb moltes altres organitzacions,  és convocant de la trobada dels moviments socials de l’aigua a Manlleu, el proper 22 de març i allà demanarà un recolzament  explícit de tot el moviment […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *