Sin categoría

22F – Jornada de formació sobre la tarifa del servei d’aigua

En els darrers mesos les notícies sobre  els canvis en la gestió de l’aigua a Catalunya han omplert diaris i han aixecat tot un debat  socioambiental al seu voltant. La privatització de l’empresa Aigües Ter – Llobregat, que serveix aigua a municipis que sumen més de quatre milions d’habitants, i la creació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona d’una nova empresa mixta de serveis integrals del cicle de l’aigua entre AGBAR i l’empres pública de sanejament EMSSA han aixecat molta polèmica, a nivell social, ambiental, polític i judicial.

Els moviments que haurà d’assumir el món veïnal i la societat civil, si vol respondre als reptes que planteja el nou marc de gestió de l’aigua, requereixen en primer lloc de l’anàlisi dels conceptes més bàsics al voltant del preu de l’aigua. Què estem pagant amb la nostra factura? Què impliquen aquests costos? Com se’ns imputen als usuaris? Paguem un preu just per l’aigua? Entre tots intentarem reflexionar al voltant d’aquestes i altres qüestions, centrades en la tarifa d’aquest bé bàsic que és , a més, un dret humà.

Per això des de la FAVB, com a membres de la plataforma Aigua és Vida, us convoquem a aquesta jornada formativa sobre la factura de l’aigua, que tindrà lloc el proper  divendres 22 de Febrer de 17:30  a 20:30h al Centre Cívic La Barraca, al C/ Martí Molins 29, molt a prop de l’estació de metro i tren de La Sagrera.

Per obrir el debat, les jornades comptaran amb les ponències de:

  • Enric Coll, tècnic de medi ambient de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
  • Joan Gaya, expert del mon de la gestió de l’aigua
  • Jordi Roca, economista de la UB, expert en aigua

Esperem la vostra assistència i que en feu difusió a aquell que pugui estar interessat.

Article anterior

Un concejal del PP de Huelva hace negocios privatizando el agua en ayuntamientos de su partido

Següent article

Notícia - Una plataforma denuncia a la Fiscalía presuntos delitos de Agbar y el Ayuntamiento de Barcelona

1 Comentari

  1. Sudaka Topo
    22 febrer, 2013 en 10:29 am

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *