Canal Segarra GarriguesEbre

Canal Segarra Garrigues a Fiscalia: dijous dia 6 de febrer a les 11hores

Convocatòria de Premsa

Plataforma en Defensa de l’Ebre

una delegació de la PDE anirem a la Fiscalia General de Catalunya a presentar una demanda d’investigació sobre el canal Segarra-Garrigues ja que es el transvasament del Segre cap a l’àrea Metropolitana de Barcelona

Ens trobarem

el dijous dia 6 de febrer a les 11hores

a la porta principal de la Ciutat de la Justícia ( Barna-Hospitalet)

Plataforma en Defensa de l’Ebre

www.ebre.net/bloc/

El Pla hidrològic de l’Ebre que va ser aprovat per el Consejo Nacional del Agua en el mes de Juliol de 2013 i està pendent da l’aprovació definitiva pel Consell de Ministres. El Ministre Arias Cañete ha anat ajornant la seva aprovació i no tenim una explicació clara del motiu d’aquest retard.

Aquest pla, en la nostra opinió, te com a elements principals la posada en marxa de 450.000 Ha de nous regadius, 40 nous grans embassaments i fixa un cabal d’aigua insuficient per a assegurar la viabilitat del Delta de l’Ebre.

Tot això, forma part d’un calendari en el que es contempla un (textual) “Gran Pacto Nacional del Agua” previ a un nou“Plan Hidrologico Nacional” on el Ministre Cañete anuncia nous transvasaments.

Les infraestructures per als futurs transvasaments s’estan executant i no pateixen retards i aturades.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ja varem denunciar a la fiscalia de Tarragona el canal Xerta-Sènia com a element essencial del transvasament de l’Ebre cap a València i ara anem a denunciar el canal Segarra-Garrigues com el del Segre cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta denúncia la presentarem el dijous dia 6 de febrer davant el fiscal de Medi Ambient de Barcelona i per fer-ho ens desplaçarem una representació ebrenca .

Article anterior

El negocio del agua potable

Següent article

Comunicat: @PDE denuncia canal Segarra-Garrigues a Fiscalia

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *