Aigües Ter Llobregat (ATLL)Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)

Article GWI – Comptant els diners del monopoli – Quant més pot Agbar aprofitar la seva posició de domini aparentment intocable en el mercat de serveis d’aigües de Barcelona?

Font: Global Water Intelligence (traducció de l’article en anglès)

Quant més pot Agbar aprofitar la seva posició de domini aparentment intocable en el mercat de serveis d’aigües de Barcelona?

La situació de monopoli en el sector de l’aigua metropolitana de Barcelona podria ser encara més gran si un consorci liderat per Agbar s’adjudica la concessió de 50 anys per ATLL (Aigües Ter Llobregat), el major operador del sector públic d’aigua per a la regió de Barcelona.

Eloi Badia d’Aigua és Vida creu que serà “molt difícil per a qualsevol companyia que no sigui Agbar gestionar la concessió ATLL si l’acord d’Aigües de Barcelona, segueix endavant” [1]

Dos consorcis han presentar les seves ofertes per a la concessió ATLL el 6 d’octubre, la data límit: Agbar amb els fons d’inversió australià i canadenc First State i Caisse d’Dépôt, respectivament, i Acciona amb el banc brasiler BTG Pactual.

D’acord amb el diari econòmic Expansión, Agbar tindrà una participació del 25%, Caisse d’Depot 33% i First State 30% amb CASSA (Companyia d’Aigües de Sabadell) i altres inversors, que sostenen l’altre 12% en el consorci d’Agbar. El finançament a llarg termini del deute sembla haver estat acordat amb els bancs espanyols, incloent CaixaBank.

Al consorci Acciona, els dos principals grups tindran una participació del 39%, amb els inversors privats que conformen el 22% restant.

Davant de la necessitat de reduir el deute, l’agència de l’aigua català (ACA) posa la concessió a licitació l’agost passat. El concessionari farà un pagament inicial (cànon) de 300 milions d’euros i després a més 700 € milions durant la vida útil de 50 anys de la concessió.

[1] Aigües de Barcelona: nova empresa mixta a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Article anterior

Infografia explicativa de la privatització de l’aigua a Catalunya que viurem l'1 de gener

Següent article

Recuperem el vídeo: Accés a l'aigua. Problema no resolt.

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *