Notícies

El contracte de l’aigua de la Bisbal genera dubtes

El ple de la Bisbal va ajudar ahir a escampar més dubtes sobre la legalitat de la pròrroga del contracte de la gestió de l’aigua acordat per ple de govern el 2009, que es va signar l’any següent. Els dubtes inicials que va generar va provocar que el govern (CIU i PSC) encarregués un informe jurídic extern, que es va concloure el febrer passat, i en el qual es va dictaminar que el contracte s’havia de declarar nul parcialment.

Les conclusions de l’anàlisi no es van fer públiques fins ahir, durant el ple, que va tenir moments de tensió quan l’alcaldessa, Núria Anglada, i el portaveu de CiU, Xavier Dilmé, van retreure a la regidora d’ICV-EUiA, Maite Bravo, que sembrés dubtes “parlant amb periodistes”. Dilmé li va retreure amb una certa contundència les formes, i Anglada la va acusar d'”electoralisme” i va assegurar que la seva actitud era “impresentable”. “Hi ha moltes maneres de fer-ho. Nosaltres no hem fet cap acte de deixadesa. Per aquí no hi passem. Continuarem treballant amb la màxima transparència.” Bravo es va mostrar contrariada per la resposta airada d’Anglada i la hi va retreure: “Si això li sembla impresentable, vostè mateixa s’està retratant.”

Bravo havia presentat una moció, que els grups del govern no van acceptar perquè van considerar que no era urgent, en què es demanaven informes de secretaria i d’intervenció. Els dos grups del govern (PSC i CiU) van contestar amb una moció sorprenent, en què s’acordava continuar amb l’actuació i les gestions que està portant fins ara l’equip de govern per tal d’aclarir els dubtes sobre la legalitat del conveni, i que, un cop es coneguin els informes, es declararà què cal fer. La moció va causar tanta sorpresa que el grup d’ERC va convocar una reunió dels seus regidors abans de començar, fet que va provocar una situació curiosa: els regidors d’ERC reunits en una sala contigua mentre la resta els esperava a la sala de plens per començar. Van votar a favor de la moció el PSC i CIU; en contra, ICV-EUiA i el PP, i el grup d’ERC es va abstenir.

Font: El Punt Avui (Girona)

Article anterior

Cuando el río suena...

Següent article

8 de març - Lleida: xerrada model porcí, "qui contamina no paga"

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *