Sin categoría

El Parlament aprova una moció sobre Aigua, Llum i Gas

Font: Parlament de Catalunya

El ple ha aprovat la major part dels punts de la moció d’ICV-EUiA sobre la pobresa energètica, que, en molts dels casos, s’han aprovat per unanimitat.

La moció insta el govern a adoptar les mesures oportunes per facilitar l’allotjament a les famílies afectades per llançaments hipotecaris i les víctimes de desallotjament per impagament del lloguer. També demana crear una taula sobre pobresa energètica per determinar un sistema públic de tarifes socials reduïdes, garantir el subministrament d’un mínim vital d’aigua potable, i impulsar un bo social de l’aigua. Entre els punts aprovats, també s’hi troben els que insten l’executiu a elaborar un pla de xoc contra la pobresa energètica per garantir els subministraments bàsics a les llars, desenvolupar en dos mesos mecanismes legals perquè les companyies subministradores hagin de demanar autorització a l’administració per tallar el servei en cas d’impagament, i acordar amb les companyies línies d’ajut o descomptes per la cobertura de consums mínims.

Entre els punts rebutjats, la major part amb els vots de CiU i ERC i l’abstenció del PPC, hi ha els que demanen promoure modificacions legals per garantir el subministrament d’aigua en fonts públiques accessibles a tothom, garantir el subministrament mínim vital d’aigua potable, de sanejament i d’energia, i habilitar els mecanismes legals pertinents per fer consultes locals sobre la municipalització del servei públic.

Joan Herrera (ICV-EUiA) ha presentat la moció, i Montserrat Ribera (CiU), Marc Sanglas (ERC), Xavier Sabaté (PSC), Rafael López (PPC), José M. Espejo-Saavedra (C’s) i Isabel Vallet (CUP) han intervingut al debat.

Article anterior

Carta Oberta - No hi ha cap impediment per recuperar la gestió pública d’Aigües Ter Llobregat

Següent article

Infografia - La tarifa a Martorell ha pujat un 100%, s'ha duplicat!

1 Comentari

  1. […] vía El Parlament aprova una moció sobre Aigua, Llum i Gas | Aigua és Vida. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *