Dret humà a l'aigua i al sanejament

El Parlament farà el ple específic sobre pobresa i desigualtat els dies 13 i 14 de març

La reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament d’aquest dimarts ha fixat per als dies 13 i 14 de març el ple específic sobre pobresa i desigualtat a Catalunya que van forçar PSC, ICV-EUiA i CUP i que havia de portar-se a terme abans d’acabar el període de sessions el juliol.

La petició d’aquest ple –que començarà després del ple ordinari previst per al 12 i 13 de març– va arribar després de la polèmica oberta sobre el nombre de casos de nens desnodrits a Catalunya per raons socioeconòmiques i les crítiques d’aquests partits al conseller de Salut, Boi Ruiz, per “ocultar informació”.

PSC, ICV-EUiA i CUP entenen que les dades que va oferir el conseller en una resposta parlamentària als socialistes no encaixen amb l’informe que la Secretaria de Salut Pública va traslladar al Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Els tres grups interpreten que l’informe assenyala que els nens amb problemes de desnutrició per la crisi econòmica són 660 i no els 10 que va reconèixer Boi Ruiz en resposta parlamentària.

El conseller va reiterar després que els 660 nens als quals fa referència l’informe sobre desnutrició infantil elaborat per la Secretaria de Salut Pública són situacions de “risc” que van detectar els serveis mèdics, però que no impliquen desnutrició ni malnutrició.

Va assegurar que es tracta d'”indicadors d’alerta”, la qual cosa no està relacionada amb un diagnòstic mèdic associat, sinó tan sols que el menor té un context socioeconòmic difícil que, en cap cas, té a veure amb problemes d’alimentació.

La Mesa i la Junta de Portaveus han acordat també l’ordre del dia del pròxim ple, que es farà el 26 i 27 de febrer i en què es debatrà un projecte de llei i dues proposicions de llei relacionades amb el protectorat de fundacions.

Font: EuropaPress

Article anterior

Alcázar de San Juan sigue en lucha por el agua pública

Següent article

Vídeo - Cortes de Agua en Jerez #pobrezahídrica

1 Comentari

  1. comunicacio2014asia
    24 febrer, 2014 en 12:48 am

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *