Sin categoría

El rebut de l’aigua pujarà al voltant de l’1% a l’àrea metropolitana

ATLL actualitza les tarifa el 0,7% i entrarà en vigor l’increment del 4,25% previst al donar el servei en concessió a Acciona

Font: El Periódico

El rebut de l’aigua pujarà a partir de gener al voltant de l’1% a l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest increment mitjà en més d’una vintena de municipis, entre ells la capital, Barcelona, serà conseqüència de la pujada del 4,25% que la concessionària del proveïment a les distribuïdores, ATLL, aplicarà segons estableix el contracte de gestió del servei.

El consell territorial de la xarxa Ter Llobregat, l’òrgan regulador que es va posar en marxa després de la concessió de la gestió d’ATLL a un consorci encapçalat per Acciona i el banc portuguès BTG Pactual, ha acordat avui actualitzar la tarifa un 0,7%. Aquest preu és el que aquesta companyia cobra a les subministradores, moltes d’elles municipals i altres de privades, com Aigües de Barcelona (Agbar), que és majoritària a l’àrea metropolitana.

Abans del concurs pel qual ATLL va passar a ser gestionada per mans privades, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar una pujada de tarifes del 70% per superar l’asfíxia financera de la companyia pública. Posteriorment, el contracte de gestió va incloure el dret de l’empresa que subminitsra a companyies que proveeixen una àrea amb més de 4,5 milions d’habitants a apujar encara un 13,48% més la tarifa majorista, però en tres fases del 4,25% el 2013, el 2014 i el 2015.

Article anterior

Desde 2008, con la crisis ya en marcha, el agua se ha encarecido un 65,6%

Següent article

Con el agua al cuello, todavía más

1 Comentari

  1. Sudaka Topo
    19 octubre, 2013 en 9:39 am

    Reblogueó esto en Associació Salut i Agroecologia (ASiA)y comentado:
    Add your thoughts here… (optional)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *