Notícies

El Síndic investiga la situació d’abastament d’aigua al Priorat i el cabal del riu Siurana

De moment ha demanat informació a l’ACA, a l’Ajuntament de Falset, al Consell Comarcal del Priorat i a una mancomunitat intermunicipal que agrupa diversos ajuntaments

El Síndic de Greuges està investigant des de fa un parell de mesos l’actuació de les administracions públiques amb relació als problemes d’abastament d’aigua de diversos municipis del Priorat, qüestió vinculada a la situació del riu Siurana. El Síndic va iniciar aquesta actuació quan es va fer pública una moció aprovada el passat mes de juliol pel Consell Comarcal del Priorat relativa a la situació de l’aigua a la comarca. Entre altres punts, la moció es feia ressò dels problemes d’abastament d’aigua que cíclicament afecten els municipis de Poboleda, Torroja del Priorat, Porrera, Gratallops, Falset, Bellmunt del Priorat i la Vilella Alta. També exposava que “més d’un 90% de l’aigua del riu Siurana es transvasa des de fa anys a l’embassament de Riudecanyes, mentre que el Siurana baixa sec gairebé sempre”. De moment, el Síndic ja s’ha adreçat al Consell Comarcal del Priorat, a l’Agència Catalana de l’Aigua, i a la Mancomunitat Intermunicipal de Gratallops, Torroja del Priorat, Poboleda i Porrera.

A tots els ha preguntat per les actuacions dutes a terme i previstes per garantir l’abastament i la qualitat de l’aigua als municipis afectats. També els ha demanat informació sobre la situació del riu Siurana i les actuacions adoptades amb l’Agència Catalana de l’Aigua o altres administracions per assegurar un cabal de manteniment. A l’Ajuntament de Falset, on també s’ha adreçat, li ha demanat informació sobre les mesures previstes per garantir el subministrament d’aigua a la localitat.El Síndic també ha tingut en consideració que la Plataforma pel riu Siurana també fa temps que denuncia públicament aquesta situació, que, segons indica, afecta negativament l’ecosistema de la comarca, la recàrrega dels aqüífers, l’abastament d’aigua potable i el proveïment d’aigua per a reg.

 

Font: Vilaweb

 

Article anterior

Aigua és vida Girona valora positivament assumir la gestió d'AGISSA

Següent article

Aigua és Vida alerta que la sequera està malmetent l’ecosistema fluvial del Ter

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *